Počela isplata jednokratne pomoći penzionerima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2019, 05:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela isplata jednokratne pomoći penzionerima

U Srbiji je danas počela isplata jednokratne pomoći penzionerima u visini od 5.000 dinara.

Kad je reč o zaposlenima u javnom sektoru, od petka je na snazi odluka o povećanju njihovih plata od osam do 15 odsto.

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su 7. oktobra rebalans budžeta za 2019. godinu kojim je predviđeno da se višak u budžetu od 46,6 milijardi dinara iskoristi za povećanje plata u javnom sektoru od osam do 15 odsto, od 1. novembra, za jednokratnu pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << penzionerima od po 5.000 dinara, za pomoć građanima koji su zaduženi u švajcarskim francima, kao i za kapitalne investicije.

Đorđević: Svim penzionerima jednokratna pomoć

Jednokratnu pomoć od 5.000 dinara dobiće 1,7 miliona penzionera, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Ministar je podsetio da će oni koji dobijaju penziju preko računa tokom dana dobiti jednokratnu novčanu pomoć, a ostalima će je doneti poštari.

"Svi oni koji su stekli pravo na penziju u Srbiji, bez obzira na to gde sada žive, oni će uz penziju dobiti i dodatak. Ako su penziju primali preko računa, danas će biti na njihovom računu tih dodatnih 5.000 dinara jednokratne pomoći", naveo je Đorđević za RTS.

Prema njegovim rečima, Fond PIO je potpuno funkcionalan i nema nikakvih problema.

"Kada je u pitanju suficit on je ostvario manje dotacija iz budžeta u ovoj godini za 8,7 milijardi, i to je iskorišćeno da bi se isplatila ta jednokratna pomoć. Mi očekujemo, iako tu imamo dotaciju iz budžeta na 25 odsto, a bila je 48 posto, sledeće godine je na nivou 22,57 procenata, dakle još manje", istakao je Đorđević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Počinje isplata 5.000 dinara jednokratne pomoći penzionerima

Izvor: Radio 021, 04.Nov.2019

Danas počinje isplata jednokratne pomoći od 5.000 dinara penzionerima...Iz budžeta će za 1,7 miliona penzionera biti odvojena suma od blizu 85 miliona evra...Kad je reč o zaposlenima u javnom sektoru, od petka je na snazi odluka o povećanju njihovih plata od osam do 15 odsto...Poslanici Skupštine...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.