Pobednici, živi bili i još dugo slavili!

Izvor: MozzartSport.com, 05.Jul.2015, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobednici, živi bili i još dugo slavili!

Stilijan Petrov i Jonas Gutijerez, momci koji su dobili bitke sa opakom bolešću, danas 5. jula proslavljaju rođendane

Kakva čudna slučajnost! Dvojica istaknutih premijerligaških fudbalera, koje je u karijeri zadesila slična nevolja, rođeni su istoga dana, 5. jula.

Stilijan Petrov i Jonas Gutijerez simbol su pobede života nad nevoljom i prava inspiracija svima koji se bore sa opakom bolešću. Obojica su uspeli da dobiju najvažnije životne utakmice >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i vrate se fudbalu, pa će danas, kada podignu čaše uz ono tradicionalno "u zdravlje", poželeti i drugima da budu uspešni kao oni.

Sada već 36-godišnji Petrov, nekadašnji vezista sofijskog CSKA, koga se sećamo i kao srčanog hajlendera Seltika i Aston Vile, prošao je težak put od marta 2012. kada mu je dijagnostikovana leukemija. Terapije su, srećom, dale rezultate i bolest je usporila, a Bugarin se ove godine vratio fudbalu. Najpre je odigrao nekoliko minuta za jedan engleski amaterski tim, a od 5. marta  postao je asistent u stručnom štabu Aston Vile kod menadžera Tima Šervuda.

Jonas Gutijerez, koji danas slavi 31. rođendan, takođe je prošao kroz sličan pakao. Rak testisa, koji mu je dijagnostikovan u leto 2013. lečio je intenzivno godinu dana na klinikama u Argentini, gde je bio podvrgnut operaciji i hemoterapijama. Posle skoro dve sezone pauze, popularni Spajdermen se vratio na teren i letos je golom u poslednjem kolu zadržao Njukasl u Premijer ligi. Opet, Svrake mu se nisu za to odužile kako treba, oterale su ga iz kluba, pa je Argentinac sada slobodan igrač.

Ipak, važno je da su nam obojica živi i u zdravi, a posao se uvek nađe. Zato, pobednici, živi bili i još dugo slavili!

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.