Pobede favorita u grupama 3, 4 i 8

Izvor: B92, 18.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobede favorita u grupama 3, 4 i 8



U grupi '3' Portugalci su lako i ubedljivo savlaadli najslabijeg učesnika, selekciju Luksemburga sa 5:0. Posle autogola golmana domaćih, Bešića, 'ostatak golova' za Porugaliju postigli su Kristijan Ronaldo, Maniš i Pauleta (2), a Skolarijev tim je ponovo u vođstvu u grupi sa 13 bodova.

Rusi su visokom pobedom (4:0) 'zamenili' mesto sa Estoncima na tabeli, za dva minuta sredinom prvog poluvremena Karjaka i Ismailov doneli su 2:0, u 34. minutu Sičev je odveo Rusiju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na +3, a poslednji gol na utakmici postigao je Loskov iz jedanaesterca.

Učesnici prethodnog Prvenstva Evrope, Letonci, pobedili su Lihtenštajn sa 3:1 i tako fudbalere iz male podalpske države 'vratili na svoje mesto'. Verpakovskis je doveo Letonce u vođstvo, izjednačio je Frik, ali, u nastavku su Zemlinskis i Prohorenkovs obezbedili pobedu Letoniji.

Portugalci su u vođstvu, sa 13 bodova, Slovačka ima 10, a tri 'bivše sovjetske' - Rusija, Letonija i Estonija sa sedam bodova nadaju se plasmanu u baraž.

U grupi '4' igrana je samo jedna utakmica, Izrael je na Kipru poveo posle 17 minuta igre, golom Kejsea, izjednačio je Okas u poslednjem minutu prvog poluvremena, a pobedu Izraelcima doneo je Nimni, četiri minuta pre kraja meča.

U 2005. godinu Izrael će ući kao vodeća ekipa u grupi, sa 11 bodova, Francuska i Irska imaju po 8, a Švajcarska 5. Za Kipar i Farska ostrva (po jedan bod) više nema nade.

Jedna utakmica i u grupi '8', Mađarska Lotara Mateusa pobedila je na Malti sa 2:0. Prednost Mađarima u 39. minutu doneo je Gera, a konačnih 2:0 delo su Kovača u poslednjem minutu utakmice.

U vođstvu je i dalje Švedska sa 9 bodova, koliko ima i Mađarska, a Bugarska i Hrvatska su sa sedam osvojenih bodova i dalje u igri za jedno od prva dva mesta koja vode na SP ili u 'baraž'.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.