Pobede favorita, prvi start Vidića

Izvor: B92, 28.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobede favorita, prvi start Vidića



Fudbaleri Mančester Junajteda i Liverpula odradili su uspešno posao u četvrtom kolu FA kupu, dan pošto su Arsenal i Čelsi prošli kroz veoma teške trenutke.

Junajted je kao gost pobedio Vulverhempton rezultatom 3:0, uz dva gola Kirana Ričardsona i jedan pogodak Luja Sahe. Liverpul je u Portsmutu slavio 2:1, prednost "crvenima" doneli su Stiven Džerard iz penala i Jun Arne Rise, smanjio je Šon Dejvis.

Ser Aleks Ferguson se na Molinou bavio eksperimentima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << - niz povreda igrača sredine terena prinudio ga je na ekstremne mere, pa su od starta utakmice centralni deo terena pokrivali prirodni napadač Vejn Runi i igrač odbrane Rio Ferdinand. Prvi start u ostrvskoj karijeri zabeležio je reprezentativac SCG Nemanja Vidić, četiri dana posle desetominutnog iskustva u Karling kupu i dva dana pošto je za rezerve odigrao 45 minuta.

Gostima je krenulo odlično, a Saha je već u petom minutu asistirao Ričardsonu za 0:1. Domaći tim tada je krenuo snažno i stvorio nekoliko prilika, ali je Stefan Postma na golu Vulvsa bio zaposleniji od zemljaka van der Sara. Posle tri dobre intervencije on u 45. minutu nije mogao ništa - Vidić je poslao izvanredan ps, a Saha potvrdio odličnu formu - 0:2.

U nastavku Ričardson je još jednom pogodio posle akcije Parka i van Nistelroja, a poslednje dve prilike imao je drugoligaš. Međutim, Kort i Frankovski nisu bili precizni, pa je odbrana predvođena Vidićem ostala nesavladana na prvom engleskom stadionu koji je video Kup šampiona.

Drugi defanzivac iz SCG uticao je na tok utakmice na Fraton parku. Portsmut je protiv Liverpula počeo meč sa pojačanom sredinom terena i veoma motivisano, sa nizom veoma oštrih startova. Međutim, malo ko je mogao da poveruje kada je sudija pokazao na penal, pošto je lopta u ruku pogodila Dejana Stefanovića.

Stiven Džerard je sa bele tačke savladao debitanta Dina Kajlija, a samo pet minuta kasnije Norvežanin Rise krunisao je izvanrednu solo akciju pogotkom - momak iz Sogndala najpre je primio loptu od Morijentesa, zatrčao se ka šesnaestercu i odapeo dijagonalu u Kajlijev dalji ugao.

U nastavku se Portsmut otvara uvođenjem Todorova, a posle devet minuta bilo je 1:2 - O'Nil je centrirao iz slobodnog udarca, a Dejvis je bio brži od Karahera. Rise je odmah imao priliku za novi gol, ali je šutirao previsoko,a do kraja utakmice domaćin je konstantno pretio posle prekida. Ipak, odbrana Liverpula je najbolja u ligi, što je potvrdila i na južnoj obali.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.