Pobede Letonije, Francuske i Hrvatske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2017, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobede Letonije, Francuske i Hrvatske

Košarkaši Letonije zabeležili su prvu pobedu na Evrobasketu pošto su u drugom kolu Grupe D pobedili Belgiju rezultatom 92:64.

Na samom startu meča viđena je izjednačena igra, a ovu deonicu su dobili Belgijacni sa poenom prednosti.

Ipak, Letonci su se probudili i na odmor otišli sa 14 poena prednosti, ali se protivnik nije predavao pa su treći kvartal dobili sa 22:16, ali su Letonci u poslednjoj četvrtini bili ubedljvi što je bilo i više nego dovoljno za pobedu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Najefikasniji u timu Letonije bili su Porzingis i Tima sa po 27 poena, dok se kod Belgijanaca istakao Aleks Ervel sa 12 poena.

U narednom kolu, Letonija igra sa Velikom Britanijom, a Belgija sa Rusijom.

U prvom meču trečeg dana Evobasketa Poljska je ubedljivo savladala Island rezultatom 91:61, u meču Grupe A.

Ovo je bio prvi trijumf Poljaka posle poraza od Slovenije, dok su Islanđani upisali drugi poraz.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Vaščinski sa 15 poena, a pratili su ga Sloter sa 12, Karnovski sa deset.

Kod Islanđana najbolji je bio sa Vilhalmsona sa 16 i Hermanson sa 14 poena.

U narednom kolu, Poljska igra sa Finskom, a Island sa Francuskom.

Nemci slomili Gruziju, Crnogorci se iskalili na Mađarima

Selekcija Nemačke savladala je reprezentaciju Gruzije u drugom kolu grupe B 67:57, dok je Crna Gora bila ubedljiva protiv Mađarske u grupi C 72:48.

'Panceri' su tako stigli do drugog trijumfa, Gruzijci su pretrpeli prvi poraz, a 'Sokolovi' su se oporavaili posle katastrofe protiv Španije, dok su Mađari poraženi i drugi put.

Nemci i Gruzijci vodili su veliku borbu do poluvremena u Tel Avivu, da bi Nemačka, predvođena Denisom Šrederom i Robertom Benzingom, krajem treće i početkom četvrte deonice, napravili dvocifrenu prednost koju su bez većih problema sačuvali.

Plejmejker Atlanta Hoksa ponovo je bio najefikasniji sa 23 poena (6/16 za dva, 3/6 za tri), ali i čak devet izgubljenih lopti, a Benzing je dodao 11.

Danijel Tais upisao je šest poena i četiri skoka, dok je Lo imao poen manje.

U poraženom sastavu najbolji je bio Zaza Pačulija sa 14 poena (4/9 za dva) i osam uhvaćenih lopti, ali ga je na pravi način ispratio samo Toko Šengelija sa 12 poena, šest skokova i osam prodatih lopti. Istakao se još Majkl Dikson Junior sa osam poena.

S druge strane, u duelu Crnogoraca i Mađara neizvesnosti je trajala tek u prvom kvartalu, pošto su naši susedi polako preuzeli kontrolu i sve do kraja susreta uvećavali vođstvo, za veoma ubedljivo slavlje.

Centri Crne Gore dominirali su nad rivalima – Nikola Vučević (4/9 za dva, 0/1 za tri) i Bojan Dubljević (4/7 za dva, 1/3 za tri) ubacili su po 13 poena i uhvatili po sedam lopti.

Dvocifren učinak imao je još i Nikola Ivanović sa 10 poena.

Kod Mađara su samo dva igrača bila raspoložena, Vojvoda je ubacio 20, a Perl 13 poena.

Francuzi se 'upisali' protiv Grka, Lovernj i Furnije po 21p

Reprezentacija Francuske ostvarila je prvi trijumf na Evrobasketu pošto je u drugom kolu Grupe A savladala Grčku – 95:87.

Francuska je dobrom i ubedljivom igrom u Helsinkiju uspela da se iskupi za poraz od Finske u prvom kolu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Žofri Lovernj i Evan Furnije sa po 21 poenom, dok je Nando de Kolo dodao 16.

U ekipi Grčke, koja je u jednom trenutku imala i 24 poena zaostatka, istakao se Jorgos Printezis sa 22 poena, dok su po 15 postigli Nik Kalates i Kostas Slukas.

Španci kao Amerikanci na Evropskom prvenstvu

Reprezentacija Španije nastavila je dominaciju na Evobasketu pošto je u drugom kolu Grupe C deklasirala ekipu Češke – 93:56.

'Furija' je opravdala ulogu favorita i od samog starta postavila tempo koji je bio nedostižan za Čehe.

Španija je prvu četvrtinu završiila sa 19 poena predbnosti, da bi na poluvremenu dotukli Čehe sa +33.

U nastavku meča, nastavljena je dominacija Španije, koja je zabeležila drugu pobedu i prva je na tabeli.

Najefikasniji je bio Pau Gasol sa 26 poena, pogodio je osam od devet šueva iz igre, imao 7/7 sa penala, na to dodao osam skokova, dve assitencije i jednu blokadu za ukupan indeks korisnosti 35.

Riki Rubio bio je jedini dvocifreni sa 17 poena, dok je Viliju Enrngomez zabeležio devet poena i deset skokova a zanimljivo je da su se svi Španci koj su igrali upisali u strelce.

Kod Čeha jedini dvocifren Maertin Križ sa 11 poena.

Turska lagano s Britanijom, Hrvati upisali drugi trijumf

Košarkaši Turske, jedni od domaćina Evrobasketa, zadržali su maksimalan učinak nakon dva kola u grupi D.

Turska je u drugoj utakmici savladala Veliku Britaniju rezultatom 84:70 i došla do skora 1-1.

Turci su već na poluvremenu imali 13 poena prednosti koju su rutinski sačuvali u nastavku susreta.

Domaćina je predvodio Meli Mahmutolu sa 24 poena i 6 asistencija, a odlično ga je pratio Semih Erden sa 19 poena i 5 skokova. S druge strane, jedini raspoloženi u redovima britanske ekipe bili su Lorens i Olaseni sa po 15 poeni, dok je drugonavedeni imao i 14 uhvaćenih lopti.

Hrvatska je upisala i drugi trijumf, pošto je nakon Mađarske, pala i Rumunija, ovoga puta rezultatom 74:58.

Ovim rezultatom ekipa Aleksandra Petrovića je već izborila plasman u osminu finala, a sada će se boriti za što bolju poziciju u grupi C.

Ipak, nije dobro počelo jer su Rumuni počeli serijom 10:0, ali su 'Kockasti' uzvratili sa 12 uzastopnih poena i preuzeli kontrolu. Do kraja prve četvrtine rezultat je iznosio 20:12 i Hrvati se više nisu osvrtali.

Bojan Bogdanović je s 21 poenom predvodio Hrvatsku, Dario Šarić ubacio 10 poena, dok je s druge strane Vlad Moldoveanu s 14 poena bio najefikasniji u Rumuniji.

Koliko je Bogdanović bio dominantan pokazuje podatak da je u 13. minutu postigao svoj 16. poen, koliko je u tom trenutku imala čitava protivnička ekipa.

Nakon dva kola po dve pobjede u grupi C imaju Hrvatska i Španija, po pobedu i poraz Crna Gora i Češka, a dva poraza Rumunija i Mađarska.

U 3. kolu Hrvatska će u ponedjeljak od 16.45 sati igrati protiv Crne Gore.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.