Pobede Juventusa i Milana na gostovanjima

Izvor: RTS, 06.Nov.2016, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobede Juventusa i Milana na gostovanjima

Fudbaleri Juventusa pobedili su Kjevo u Veroni sa 2:1, u utakmici 12. kola italijanskog prvenstva i učvrstili se na prvom mestu na tabeli. Novi trijumf Montelinog Milana, slavila i Atalanta. Salah doneo novu pobedu Romi.

Šampion Italije poveo je u 53. minutu golom Marija Mandžukića, a izjednačio je Serđo Pelisije iz penala u 66. minutu. Pobedu crno-belima doneo je Miralem Pjanić u 75. minutu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Juventus je posle treće uzastopne pobede prvi na tabeli sa 30 bodova, a ekipa iz Verone, koja je pretrpela peti prvenstveni poraz, zauzima 11. mesto na tabeli sa 15 bodova.
Fudbaleri Milana pobedili su na Siciliji Palermo sa 2:1 i popeli se na drugo mesto na tabeli.
Milan je poveo u 15. minutu golom Susa, a domaći su izjednačili golom Ilije Nestorovskog u 71. minutu. Drugu uzastopnu pobedu "roso-nerima" doneo je Đanluka Lapadula u 82. minutu.
Posle osme prvenstvene pobede Milan je drugi na tabeli sa 25 bodova i ima dva boda više, ali i utakmicu više od trećeplasirane Rome, koja večeras od 20.45 igra protiv Bolonje. Palermo je pretrpeo osmi prvenstveni poraz i zauzima pretposlednje 19. mesto sa šest bodova.
Fudbaleri Atalante pobedili su na gostujućem terenu Sasuolo sa 3:0, dok su Đenova i Udineze odigrali nerešeno 1:1. Ranije danas Empoli je pobedio Peskaru sa 4:0.
Inter je na svom terenu savladao Krotone sa 3:0, u utakmici 12. kola italijanskog prvenstva.
Inter je golove postigao u završnici utakmice. Prvi gol postigao je Ivan Perišić u 84. minutu posle dodavanja Maura Ikardija, koji je četiri minuta kasnije udvostručio prednost iz jedanaesterca. Ikardi je u trećem minutu sudijske nadoknade vremena, na asistenciju Edera, postavio konačan rezultat, svojim drugim golom na meču.
"Neroazuri" su ostvarili petu pobedu u prvenstvu i popeli se na deveto mesto na tabeli sa 17 bodova, a Krotone je ostao poslednji na tabeli sa pet bodova i prekinuo je niz od dve utakmice bez poraza.
Fiorentina i Sampdorija odigrali su 1:1.
Fudbaleri Rome pobedili su na svom terenu Bolonju sa 3:0 i vratili se na drugo mesto na tabeli.
Trostruki strelac bio je Mohamed Salah, golovima u 13, 62. i 71. minutu. On je sada četvrti strelac lige sa osam golova.
Roma se posle osme prvenstvene pobede vratila na drugo mesto na tabeli sa 26 bodova i ima četiri manje od vodećeg Juventusa, a bod više Milana na trećem mestu. Rimski tim vezao je šest utakmica bez poraza.
Bolonja je pretrpela drugi uzastopni poraz, nema pobedu u poslednjih sedam utakmica i zauzima 15. mesto na tabeli sa 13 bodova.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.