Izvor: Nezavisne Novine, 02.Mar.2016, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Po 10.000 čuvara na svakom meču EURO 2016.

Organizatori EP prvenstva u Francuskoj otkrili su da će 10.000 pripadnika obezbjeđenja biti na svakom meču na turniru.

Francuzi uoči kontinentalnog šampionata (10. jun – 10. jul) strahuju od terorističkih napada, sličnim onom koje se dogodio u Parizu sredinom novembra.

Predsjednik Organizacionog odbora šampiona Žak Lamber potvrdio je da je država samo za mjere obezbjeđenja izdvojila 34 miliona evra.

Organizatori će biti zaduženi za >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << bezbjednost na stadionima, a francuska vlast oko njega za vrijeme trajanja šampionata, pošto su mečevi označeni kao visoko rizični.

Francuska želi da izbjegne terorističke napade, poput onih koji su se dogodili u Parizu 13. novembra, kada je ubijeno 130 ljudi u pet napada.

Jedan od napada izveden je u blizini stadiona Sen Deni u toku prijateljske utakmice između Francuske i Nemačke.

(N.N/B92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.