Izvor: MozzartSport.com, 06.Feb.2021, 01:48

Ples Junajtedovog vunderkinda, Sančo ne mora da žuri (VIDEO)

Het-trik asistencija i sjajan gol Amada Dijaloa, da li je spreman za prvi tim?

Stigao je uz puno pompe u januaru u redove Mančester junajteda talentovani Amad Dijalo. Označan je kao generacijski talenat od momenta kada je debitovao za Atalantu u Seriji A, još u oktobru 2019. godine. Prepoznali su na Old Trafordu njegov potencijal, pa u ga još poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka kaparisali za 21.000.000 evra. Počeo je nedavno da igra za rezervni tim i oduševio, a >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << večeras je imao svoj šou protiv rezervnog tima Blekburna. U pobedi od 6:4 učestvovao je sa tri asistencije i pogotkom.

Na debiju prošle nedelje je postigao dva gola u pobedi nad rezervama Liverpula (6:3), a sa blistavim izdanjima nastavio je i večeras. Na debiju na domaćem terenu 18-godišnjak iz Obale Slonovače bio je prava engima za odbranu Roversa i definitivno najzaslužniji za pobedu Đavola posle preokreta.

Najpre je pobegao odbrani rivala po desnoj strani u finišu prvog dela. Strpljivo je sačekao da mu se saigrači pridruže, pa je kao na tacni loptu ostavio Šoli Šortajeru, kojem nije bilo teško da se upiše u listu strelaca sa ivice peterca. Ponovo je zablistao u 73. minutu, kada je pokrenuo preokret Junajtedovh rezervi. Sjajno je centrirao ka Šortajeru, još jednom se videlo da postoji posebna veza između ovog dvojca, mladi napadač je dobro skočio i prelep centaršut pretvorio u pogodak.

The pass from Mejbri, the assist from Diallo, the finish from Shoretire ???? pic.twitter.com/ScQUdjUW4H

Amad Diallo’s second assist of the night ???? pic.twitter.com/b3DZOx4NvX

U 78. minutu ponovo je proradila Dijalo - Šortajer veza. Napad Junajteda po levoj strani, lopta stiže do bivšeg igrača Atalante na desnoj. Dijalo u maniru najiskusnijih fudbaler strpljivo posmatra dešavanja pred golom Blekburna, nije želeo da brza i okuša udarac iako je bio na svega par metar od gola, već je pravpremeno prosledio loptu do Šortajera, kojem nije bilo teško da preokrene rezultat. Het-trik u asistencijama za Dijalo, namestio je i treći pogodak godinu dana mlađem saigraču.

Blistavu partiju krunisao je u 85. minutu, prihvatio je povratni pas Ernandeza i efektnim udarcem sa ivice kaznenog prostora pronašao put do mreže rivala.

It's a third assist for Amad Diallo tonight & United lead 5-4! #mufc????????pic.twitter.com/7wSSXv2Qsq

Amad Diallo picks up three assists and a goal against Blackburn Under-23s ???? pic.twitter.com/vYcPGnwQF1

This linkup between Hannibal Mejbri and Amad Diallo ???? pic.twitter.com/0TD0YMQ44E

Ako ovako nastavi, neće još dugo igrati u rezervama Junajteda. Ole Gunaru Solskjeru i Đavolima nije strano da ukažu šansu mladim igračima. Iz dana u dan postaje sve jasnije da je uprava kluba napravila dobru procenu kada je izdvojila milione za talentovano krilo, a s ozbirom kako Dijalo igra, čini se da će timu iz Bergama uskoro kasa biti punija za još 20.000.000 evra, jer postaje sve izvesnije da će mladi fudbaler aktivirati sve dogovorene klauzule.

Mančesteru je već neko vreme potrebno kvalitetno desno krilo. Mejson Grinvud je dobio priliku na toj poziciji, iako je pre svega napadač. Dobro se snašao, ali nije tajna da Old Traford i dalje žudi za jednim kvalitetnim ofanzivcem koji bi špartao po desnoj strani. Amad Dijalo je tek stigao, a već se ozbiljno nameće i možda bi mogao da uštedi klubu milione, koje su Ed Vudvord i njegovi saradnici ostavili po strani za Džejdona Sanča.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.