Izvor: MozzartSport.com, 27.Feb.2021, 20:55

Plejmejker Pokuševski na asistenciju od dabl-dabla (VIDEO)

Mladi srpski košarkaš igra sve bolje u Razvojnoj ligi

Poslala je Oklahoma 17. pika sa minulog drafta na kaljenje u Razvojnu ligu, a Aleksej Pokuševski kako vreme odmiče igra sve bolje. U pobedi filijale Tandera (129:114) bio je na korak od dabl-dabla. Iako nastupa na poziciji krilnog centra, pokazao je da može da bude i sjajan organizator igre, pa je utakmicu protiv Delavera (Filadelfijinog razvojnog tima) završio sa 13 poena i devet asistencija.

Namestio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je ruku i pogađao iz igre sa 57 odsto uspešnosti. Iako igrači mečeve u Razvojnoj ligi koriste da se što boljim košgeterskim učinkom nametnu NBA ekipi, Pokuševski je pokazao da se uvek podređuje ekipi. Ćetiri puta je šutirao za dva poena, pogodio dva puta. Posebno je bilo atraktivno njegovo polaganje na drugi obruč. Najpre je sjajno izbacio svog čuvara, a potom vešto položio na drugi obruč uz faul.

Aleksej Pokusevski é especial pic.twitter.com/mhy8B8Q7hF

Proveo je 31 minut na parketu, za to vreme je "opalio" tri trojke, samo jedna nije prošla kroz obruč. Jedno završno dodavanje ga je odvojilo od dabl-dabl učinka, uhvatio je i šest lopti pod obručima, upisao je i po jednu krađu i blokadu. Loša strana njegovog današnjeg izdanja su bile izgubljene lopte, čak šest puta je "prodao" posed, ali takve stvari se u Razvojnoj ligi opraštaju.

Upisao je deveti nastup u popularnoj Dži ligi, a u proseku je zaključno sa današnjim susretom beležio 8,4 poena i skokova po meču, uz 4,2 asistencije. Odličan je i u defanzivi, što potvrđuje činjenica da nije prošla utakmica u kojoj nije ukrao loptu ili upisao blokadu. Nadamo se još boljim partijama najmlađeg igrača u NBA ligi, ali i da ćemo Pokuševskog posle "balona" u Razvojnoj ligi već sledećeg meseca ponovo gledati u dresu Oklahoma Siti Tandera u najjačem košarkaškom takmičenju na svetu.

Treba istaći i vrsnu partiju bivšeg košarkaša Fenerbahčea Omera Jurtsevena, koji je u pobedi Plavih učestvovao sa čak 26 poena za 20 minuta na parketu. Oklahoma Blu trenutno zauzima treću poziciju na tabeli Razvojne lige sa učinkom od osam pobeda i tri poraza.

Aleksej Pokuševski today:

13 Points

9 Assists

6 Rebounds

1 Block

1 Steal

4-7 FG

2-4 3P FG

2-3 FT (!!!!!) #PokuCam | #ThunderUp pic.twitter.com/yuLE6hxZge

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.