Plavi ponovo zakucali Italiju

Izvor: B92, 11.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Plavi" ponovo "zakucali" Italiju

Odbojkaška reprezentacija SCG savladala je Italiju sa 3:1 (26:24, 25:17, 23:25, 25:22) u 11. kolu grupe C Svetske lige. Pobedom postignutom za malo više od sto minuta naša selekcija obezbedila je prvo mesto u grupi, a oba tima ranije su osigurala mesto na finalnom turniru u Rimu.

"Plavi" su pred šest hiljada navijača u novosadskom SPENS-u stigli do šeste uzastopne pobede nad velikim rivalom. Pojačani Vanjom Grbićem i Ivanom Miljkovićem naši igrači bili su još jednom prejaki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za "Azure".

Naredni meč odbojkaši Srbije i Crne Gore i Italije igraju u nedelju u 20 časova u beogradskoj dvorani "Pionir". Ukoliko "plavi" još jednom pobede Italiju, na finalnom turniru u Rimu izbećiće Brazil, a u polufinalu sastaće se sa Italijanima.

Prvi set doneo je veoma izjednačenu igru dve ekipe, koja je potrajala 24 minuta, a pobedu u tom setu naš tim ostvario je tek na razliku. Drugi set doneo je značajnu promenu. Do desetog poena bilo je izjednačeno, ali je tada Vujević servisom napao Đanija, napravio seriju i doneo "plavima" nedostižan višak od šest poena. U finišu tog seta razlika je povećana čak na osam poena.

Treći set ponovo je počeo ujednačenom igrom, u kojoj je Italija imala minimalnu prednost, a posle drugog tehničkog tajm auta "Azuri" su imali i tri poena prednosti. Naši uspevaju da dođu do izjednačenja, ali samo na trenutak. U uzbudljivoj završnici Miljkovićevo pecanje donosi Italiji set iz prvog pokušaja.

Četvrti set počeo je boljom igrom "Azura" i vođstvom 8:5 na prvom tajm autu. Međutim, usledila je serija našeg tima od 9:1, a pet poena viška bilo je i na drugom tehničkom tajm autu. Italija se primakla na poen razlike, ali se u ključnom meču Mastranđelo upecao, pobunio, dobio žuti karton, a usledio je as servis i pobeda "plavih".

"Drago mi je što se opet ponavljam, kada kažem da sam zadovoljan zbog trijumfa. Senku na našu pobedu bacio je žuti karton Mastranđelu, jer bi bilo mnogo lepše da smo pobedili igrajući, nekom dobrom odbranom, blokom ili kombinacijom, nego ovako. Žao mi je što se tako završilo, pogotovo, što ne želim da se nama tako nešto desi. Nadam se da ćemo sutra igrati još bolje, jer očigledno za to ima prostora. Naročito se to odnosi na broj grešaka. Večeras smo ih za četiri seta napravili čak 31, što je previše", naglasio je Nikola Grbić.

"Zadovoljan sam pobedom, ali moram reći da su Italijani bili oslabljeni i daleko od svoje prave forme i prave igre. Nismo ni mi večeras imali baš najbolji ritam i moramo igru podići na još viši nivo", precizirao je Ljuba Travica.

"Čestitke rivalu, koji je večeras bio mnogo bolji od nas. Utakmicu smo odigrali na dva načina. U prvom i trećem setu smo još i igrali dobro, ali smo u drugom i četvrtom bili daleko ispod našeg nivoa", istakao je Andrea Đani, kapiten Italije.

"Nije nikakva novost za mene da komentarišem pobedu Srbije i Crne Gore nad Italijom. Odavno nismo pobedili. Večeras smo samo s vremena na vreme igrali svoju igru. Daleko je ovo od onoga sto želim, ali verujem da ćemo ispraviti greške. Srećan sam što sam ponovo u Novom Sadu, u ovoj istoj dvorani i sali za pres konferencije za koje me vezuju najlepše uspomene, kada sam sa Sislijem bio ovde 1995. godine", objasnio je Đan Paolo Montali, selektor Italije.

Dvorana: SPC SPENS. Gledalaca: 6.250. Sudije: De Medeiros (Brazil) i Kedeno (Venecuela).

SCG: Marić, Janić, Mitrović, Mešter 9, Mijić, N.Grbić 4, V.Grbić 18, Gerić 13, Vujević 11, Miljković 21, Ilić, Marković.

Italija: Mastranđelo 13, Vermiljo 2, Papi 3, Sartoreti 16, Čisola 4, Savani, Tenkati, Pipi, Đani 6, Fei 4, Tofoli, Cernić 7.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.