Platini: Sudije će prekidati mečeve zbog rasizma

Izvor: Kurir, 06.Jun.2012, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platini: Sudije će prekidati mečeve zbog rasizma

Platini je rekao da arbitri imaju pravo da na trenutak zaustave meč, a zatim i da ga prekinu u slučaju da neprimereno ponašanje navijača bude nastavljeno

VARŠAVA - Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini izjavio je će sudije prekidati utakmice na predstojećem šampionatu u Ukrajini i Poljskoj ukoliko igrači budu vređani na rasnoj osnovi.

Platini je rekao da arbitri imaju pravo da na trenutak zaustave meč, a zatim i da ga prekinu u >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << slučaju da neprimereno ponašanje navijača bude nastavljeno.

"Sve je više nacionalizma širom Evrope, to se oseća i na fudbalskim utakmicama. Prekinućemo svaki meč ako dođe do rasističkih ispada", rekao je Platini.

On je je upozorio crnoputog italijanskog napadača Marija Balotelija da će dobiti žuti karton ukoliko zbog eventualnih uvreda sam odluči da napusti teren.

"Nije fudbaler, u ovom slučaju Baloteli, taj koji odlučuje, već sudija", rekao je Platini.

Baloteli je prošle nedelje izjavio da ne bi tolerisao rasističke ispade na evropskom prvenstvu, a da bi " ubio kada bi mu neko bacio bananu na ulici".

Predsednik sudijske organizacije UEFA Pjerluiđi Kolina rekao je da su arbitri upoznali učesnike EP sa pravilima koja će biti primenjena kada je rasizam na stadionima u pitanju.

"Sudije su spremne, imaju protokol i znaju šta treba da rade", rekao je Kolina.

Kontinentalni šampionat u Poljskoj i Ukrajini na programu je od 8. juna do 1. jula.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.