Pitroipa „pomilovan”, igra u finalu protiv Nigerije

Izvor: Sportski Žurnal, 08.Feb.2013, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pitroipa „pomilovan”, igra u finalu protiv Nigerije

Najbolji igrač Burkine Faso Džonatan Pitroipa ipak će moći da igra u finalu Kupa afričkih nacija protiv Nigerije, pošto mu je Afrička fudbalska federacija (CAF) ukinula kaznu zbog isključenja u polufinalu.
Pitroipa je na meču sa Ganom u produžecima zaradio drugi žuti karton zbog navodnog simuliranja, ali se kasnije na snimcima spornog detalja videlo da je arbitar Slim Ždidi iz Tunisa napravio veliku grešku.
Sudija je nadležnoj komisiji dostavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << pismo u kojem kaže da je pogrešio. Komisija je pregledala snimak situacije i svi članovi su se složili da je nad Pitroipom zaistao napravljen prekršaj – kazao je agenciji Rojters jedan od članova komisije.
Ranije danas predsednik CAF Isa Hajatu izjavio je kako je svima jasno da je sudija Ždidi napravio grešku.
Burkina Faso je u polufinalu savladala Ganu posle penala, a u nedelju od 20 sati očekuje je finale sa Nigerijom u Johanesburgu.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

POMILOVAN: Pitrojpa igra u finalu!

Izvor: Telegraf.rs, 08.Feb.2013

Afrička fudbalska federacija ukinula je kaznu vezisti Burkine Faso zbog isključenja u polufinalu

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.