Pitana sudi finale, Mažić nije izabran za subotu

Izvor: N1 televizija, 12.Jul.2018, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pitana sudi finale, Mažić nije izabran za subotu

Argentinski sudija Nestor Pitana deliće pravdu na finalu Svetskog prvenstva u Rusiji između Francuske i Hrvatske, objavila je Svetska fudbalska federacija.

Borba za titulu zakazana je za nedelju od 17 časova na stadionu „Lužnjiki“ u Moskvi. Pitani će tom prilikom asistenti biti Ernan Maidana i Huan Pablo Belati.

43-godišnji Pitana je po zanimanju profesor fizičkog vaspitanja, a na Mundijalu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je već delio pravdu na četiri utakmice. Bio je sudija prvog meča šampionatu, između Rusije i Saudijske Arabije, duela između Meksika i Švedske, meča osmine finala u kojem su se sastali Hrvatska i Danska, kao i četvrtfinala između Urugvaja i Francuske.

Argentinac je međunarodni sudija od 2010. godine, a drugi je predstavnik svoje zemlje koji je bio arbitar na dva Svetska prvenstva, posle Norberta Koerece. Ujedno je i drugi argentinski sudija koji je dobio priliku da sudi finale posle Orasija Elijasonda 2006. godine.

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić zbog plasmana Hrvatske nije bio u izboru za arbitra finala, pošto dolazi sa istog govornog područja kao ‚Vatreni‘. Postojala je mogućnost da sudi utakmicu za treće mesto, u kojoj se u subotu u Sankt Peterburgu sastaju Engleska i Belgija, ali je za arbitra te utakmice izabran Iranac Alireza Fagani.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nestor Pitana sudi finale između Francuske i Hrvatske

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jul.2018

Argentinski sudija Nestor Pitana će suditi u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji između Francuske i Hrvatske...Pitaniju će inače posljednja utakmica Mundijala biti njegova četvrta delegirana utakmica u Rusiji...Na Lužnjikiju je sudio i otvaranje Svjetskog prvenstva između domaćina Rusije i Saudijske...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.