Izvor: MozzartSport.com, 09.Avg.2020, 13:25

Pirlo zagospodario, pa zapoveda: Dovedite mi Tonalija

Jedan od najvećih italijanskih talenata ponovo je meta Stare dame

Nije prošlo ni 24 sata otkako je Andrea Pirlo zvanično postao trener Juventusa, a Maestro, pardon Mister, je ozbiljno rešen da na Alijanc stadion dovede supertalentovanog vezistu Breše, Sandra Tonalija. Šef stručnog štaba u 20-godišnjem fudbaleru vidi budućnost Stare Dame, a svestan je i da bi mladi Italijan pod njegovim protektoratom i radnim režimom u budućnosti mogao da radi ono što je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Pirlo radio dok je igrao fudbal.

Sličnost između legendarnog italijanskog veziste i momka koji počinje ozbiljnije da gradi svoje fudbalsko ime je neverovatna, ne samo fudbalska, već i fizička, iako je sredinom maja Pirlo za Gazetu delo Sport rekao da on i Tonali nisu za potpuno isti tip igračа.

“Upoređuju nas zbog duge razbarušene kose i činjenice da smo obojica počeli u Breši, ali Tonali se razlikuje od mene iz mojih igračkih dana. Tonali je mnogo kompletniji igrač od mene, ima i izražene defanzivne karakteristike... On je mešavina mene i nekih drugih fudbalera, ali je svakako jedan od talenata koji najviše obećavaju u Italiji”.

Kada jedan od najboljih veznih fudbalera 21. veka podeli ovoliko komplimenata, onda je jesno zbog čega je posegnuo za dovođenjem Tonalija čim mu se ukazala prilika sa dolaskom na klupu Juventusa. Smena Mauricija Srija, a promocija klupske legende donela je sa sobom i obrte u transfer strategiji. Pregovori sa Čelsijem su prekinuti, Sarijev nekadašnji fudbaler Žoržinjo više nije meta, već je cilj da se pokupi najbolje što Italija može da ponudi.

Italijanski mediji svedoče o tome da je Inter klub koji mesecima radi na dovođenju defanzivnog veziste, ali dogovor sa Brešom nikada nije postignut jer klub zahteva 40.000.000 evra. Videćemo kakav će pregovarač biti šampion Italije. Juventusu je neophodno osveženje u veznom redu jer je izvesno da će neko iz trija Blez Matuidi, Aron Remzi i Sami Kedira napustiti klub, a možda neće otići samo jedan.

Torinski Tutosport piše da je alternativa Bjankonera za Tonalija, Sasuolov Manuel Lokateli, koji se već duže vreme povezuje sa torinskim klubom. Ipak, ako neko ima sve što je potrebno da se ubede i Tonali i Breša, onda je to Juventus. Pored činjenice da se rapituje gospodar serije A i da finansije neće biti problem, sada je novi argument i Andrea Pirlo. Jer ko će bolje ubediti igrača kojeg su prozvali “Novim Pirlom” od kada je upisao prvi nastup u Breši, nego Andrea Pirlo lično. Bila bi to strašna simbioza.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.