Pinturo osvojio veliki kristalni globus

Izvor: B92, 20.Mar.2021, 19:19

Pinturo osvojio veliki kristalni globus

Francuski skijaš Aleksi Pinturo osvojio je veliki kristalni globus u Svetskom kupu pobedivši na veleslalomskoj trci u švajcarskom Lencerhajdu.

U ukupnom plasmanu Pinturo trku pre kraja ima 1.200 bodova, drugoplasirani Švajcarac Marko Odermat ima 1.093 boda, a trećeplasirani Austrijanac Marko Švarc ima 774 boda.

Francuzu je ovo prva ukupna pobeda u Svetskom kupu, a na današnjoj trci pobedio je vremenom dva minuta i 15,75 sekundi.

Drugo mesto na trci zauzeo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Hrvat Filip Zubčić sa zaostatkom od 0,20 sekundi za pobednikom, dok je na trećem mestu još jedan Francuz Matiju Fevr sa 0,21 sekundom zaostatka.

Panuturo je danas osvojio i mali globus u veleslalomu sa ukupno 700 bodova, drugi je sa 649 bodova Odermat, dok je treće mesto u plasmanu veleslaloma zauzeo Zubčić sa 606 bodova.

Sutra se slalomskom trkom u Lencerhajdu završava sezona u Svetskom kupu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.