Izvor: RTS, 13.Feb.2021, 00:31

"Pino" Đerđa osuđen na dve godine zatvora

Nekadašnji hrvatski košarkaš i trener Josip "Pino" Đerđa, osuđen je na dve godine zatvora, jer je kao direktor KK Zadra oštetio državni račun Hrvatske za oko 700 hiljada evra.
Opštinski sud u Zadru je doneo presudu u kojoj je Đerđa kriv za kazneno delo protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja, kao i zloupotrebu položaja u poslovanju.

Nekadašnjem košarkašu i treneru izrečena je kazna zatvora u trajanju od dve godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Josip "Pino" Đerđa, poznatiji kao Đuzepe Đerđa, rođen je 1937, a čitavu igračku karijeru dugu 18 godina proveo je kao košarkaš Zadra.
Kao trener vodio je reprezentaciju Jugoslavije 1983. godine, a potom PAOK, Zadar, Hrvatsku nacionalnu selekciju i ekipu Prištine.
U igračkoj karijeri pet puta je osvajao prvenstvo Jugoslavije, jednom Kup, okitio se srebrnim medaljama na Svetskom prvenstvu 1963. i 1967. godine, kao i na Evrobasketu 1965, dok je kao trener Hrvatske osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu 1994. godine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.