Pike na oproštaju: Ovde sam rođen, ovde ću i umreti VIDEO

Izvor: B92, 06.Nov.2022, 10:33

Pike na oproštaju: Ovde sam rođen, ovde ću i umreti VIDEO

Đerar Pike je odigrao oproštajni meč pred navijačima na Kamp Nou stadionu.

Barselona je u susretu 13. kola La Lige pobedila Almeriju sa 2:0 (0:0), a Pikeu je na terenu bio do 82. minuta, kada je zamenjen.

Punih 15 sezona u dresu katalonskog kluba, 616 mečeva, i 30 osvojenih trofeja, priča koja se teško ponavlja.

Posle velikih ovacija sa tribina Kamp Nou stadiona, na kom je bilo tačno 92.605 gledalaca, Pike je kroz suze poručio navijačima:
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Kada odrastate, shvatate da kad nešto želite morate da pustite da se to dogodi. U ovom odnosu punom ljubavi između Barselone i mene, mislim da je vreme malo da se opustimo. Siguran sam da ću i ubuduće biti ovde. Ovo nije opraštanje. Već sam jednom otišao kada sam imao 17 godina, jer sam tada mislio da mi je bio potreban prostor. Deda me je učlanio u klub čim sam se rodio. Ovde sam rođen, ovde ću i umreti", rekao je Pike.

Uoči meča, na centru je bio veliki transparent na kom je pisalo "zauvek" na katalonskom, uz broj tri koji nosi Pike.

I ostali igrače Barselone, koji su ga po završetku meča nosili na rukama i bacali u vazduh, sve su doživeli vrlo emotivno.

"Ostavio je veliko nasleđe. Igrati za Barselonu za njega znači vie nego za ikog drugog, silno će nam nedostajati", poručio je vezista Serhio Buskets.

Inače, Pike će možda dobiti priliku da pre Mundijala, odigra i poslednje minute za Barselonu na strani, protiv Osasune, ali ta odluka je već na njemu i treneru Ćaviju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.