Petroviću zlato na Univerzijadi

Izvor: RTS, 15.Dec.2013, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petroviću zlato na Univerzijadi

Srpski bijatlonac Milanko Petrović osvojio je prvu zlatnu medalju za Srbiju u istoriji na Univerzijadi u Trentinu! Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić i Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, čestitatali su Milanku osvajanje medalje.

Srpski bijatlonac Milanko Petrović osvojio je danas zlatnu medalju na Zimskoj univerzijadi u Trentinu u sprintu na deset kilometara, što je prvo zlato za Srbiju u istoriji ovih takmičenja.

Dragi Milanko, u ime Vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta i u svoje lično ime od sveg srca ti čestitam na osvajanju zlata. Bravo, majstore! Ovo je istorijski uspeh i Srbija je ponosna na tebe. Siguran sam da će tvoji rezultati biti podstrek i drugim mladim sportistima da stavimo našu zemlju i na mapu zimskih sportova. Želim ti da u istom ritmu nastaviš sezonu i da nas sve opet obraduješ svojim nastupima u Svetskom kupu i u Sočiju.

Petroviću je ovo druga medalja u Trentinu, posle bronze koju je osvojio u petak u trci na 20 kilometara.

Petrović je u cilju zabeležio rezultat od 25:29,5 minuta, ispred dvojice Ukrajinaca - Vitalija Kiločitskija i Dmitra Pidručnija koji su zaostali 3,5, odnosno 8,7 sekundi.

Drugi predstavnik Srbije Damir Rastić završio je trku na 25. mestu sa zaostatkom u odnosu na pobednika od 1:22,09 minuta.

Zimska Univerzijada, 26. po redu, održava se od 11. do 21. decembra.

Čestitka Predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića

„Prvom zlatnom medaljom za Srbiju na Zimskoj univerzijadi ikada, upisali ste svoje ime u istoriju srpskog studentskog sporta. Posebnu radost učinili ste svom matičnom kragujevačkom univerzitetu. Neka Vas sportski i studentski uspesi prate i ubuduće na radost i ponos Srbije!" - navodi se u čestitki predsednika Nikolića.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Udovičić čestitao Petroviću zlato

Izvor: Akter, 15.Dec.2013

Vanja Udovicić čestitao je danas bijatloncu Milanku Petroviću na osvojenoj zlatnoj medalji na Zimskoj univerzijadi u Trentinu

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.