Petrović sa sedmoricom debitanata, dvojica iz Borca!

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Maj.2011, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović sa sedmoricom debitanata, dvojica iz Borca!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović saopštio je spisak igrača za prijateljske utakmice sa Južnom Korejom i Australijom na kome su sedmorica fudbalera koji bi mogli da debituju.
Petrović je pozvao debitante Milana Vilotića, Dušana Petronijevića, Branislava Jovanovića, Ranka Despotovića, Miljana Mrdakovića, Jovana Damjanovića i Branu Ilića, koga je pozvao prošli put, ali igrač Vojvodine nije debitovao za nacionalni tim.

Reprezentacija Srbije igra u Seulu prijateljsku utakmicu protiv Južne Koreje u petak, 3. juna od 13 sati po srednjeevropskom vremenu, dok će protiv Australije igrati u utorak, 7. juna u 11.30 u Melburnu.
Na spisku selektora su 22 igrača:
Golmani: Bojan Šaranov (OFK Beograd) i Damir Kahriman (Tavrija).
Odbrambeni igrači: Nenad Tomović (Leče), Milan Biševac (Valensijen), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Aleksandar Kolarov (Mančester siti), Ivan Obradović (Saragosa), Slobodan Rajković (Vitese) i Milan Vilotić (Crvena zvezda).
Sredina terena: Dejan Stanković (Inter), Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Radosav Petrović (Partizan), Veseljko Trivunović (OFK Beograd), Marko Mirić (Spartak), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Adem Ljajić (Fiorentina), Brana Ilić (Vojvodina), Dušan Petronijević (Borac) i Branislav Jovanović (Rad).
Napadači: Ranko Despotović (Đirona), Miljan Mrdaković (Apolon) i Jovan Damjanović (Borac).
Petrović izjavio je da očekuje da sedmorica debitanata koje je pozvao za prijateljske mečeve protiv Južne Koreje i Australije na najbolji mogući način iskoriste pruženu priliku.
Lično puno očekujem od predstojeća dva duela, jer želim da se uverim u sposobnosti novih igrača. Nadam se da će većina iskoristiti šansu kao što su to pojedini igrači uradili u prijateljskim mečevima protiv Bugarske i Izraela.
Selektor je objasnio da je imao nameru da pozove još neke igrače, ali da su oni bili sprečeni zbog povreda.
Planirao sam da sa nama budu i Ninkov i Pejčinović, ali na žalost, oni su se se povredili, baš kao i Sulejmani, koji je zadobio poverdu na Ajaksovoj turneji u Americi. Golmana Brkića nema na spisku jer sam se već uverio u njegove kvalitete – rekao je Petrović uz konstataciju da u dogovoru sa igračima na put nije pozvao standardne prvotimce – Vidića, Ivanovića, Milijaša, Pantelića, Jorgačevića, kao ni povređene Mrđu i Žigića
Reprezentativci će se okupiti u ponedeljak, 30. maja u sportskom centru u Staroj Pazovi, a na put u Južnu Koreju kreću 1. juna.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.