Petrović i Risović: Teška utakmica sa CG, ponosne na ekipu

Izvor: B92, 10.Dec.2021, 14:27

Petrović i Risović: Teška utakmica sa CG, ponosne na ekipu

Rukometašice Srbije Marija Petrović i Jovana Risović nadaju se da će tim posle pobebe protiv Crne Gore nastaviti sa dobrim parijama.

Izabranice Uroša Bregara sinoć su na startu druge faze Svetskog prvenstva u Španiji posle velike borbe i preokreta pobedile Crnu Goru sa 27:25.

"Čestitala bih svim devojkama, ovo je bila veoma teška utakmica, posebno zbog one prethodne, teško je bilo u glavi, teško je bilo fizički. Prvo poluvreme nismo dobro odigrale, nismo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobro ušle u utakmicu, ali pokazale smo da možemo, pokazale smo da smo hrabre, da sa svima možemo da igramo. Podsetile smo se u svlačionici na dogovor koji imamo, koji su nam zadaci u napadu, krenule malo jače da igramo odbranu i pobeda je rezultat svega toga", istakla je Marija Petrović.

Golman Jovana Risović ističe da je srećna što se tim vratio posle zaostatka.

"Veoma sam ponosna na ove devojke i na celu ekipu. Istina je da nismo u utakmicu ušle u potpunosti kako je trebalo. Dolazile smo u šanse u napadu, ali smo imale neke promašene zicere. Mnogo sam srećna i ponosna što nismo odustale na četiri gola zaostatka na poluvremenu", kaže Risović.

"Skupile smo snage i hrabrosti i u drugo poluvreme ušle jako. Igrale smo čvrstu i agresivnu odbranu, ginule jedna za drugu i rezultat je došao. Stvarno moram još jednom da kažem da sam veoma ponosna na ceo tim i da se nadam da ćemo ovim putem i nastaviti", zaključila je Risović.

Rukometašice Srbije u subotu od 18 sati igraju protiv Francuske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.