Petersen iznenadio Bajern, velika gužva na dnu

Izvor: RTS, 16.Maj.2015, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petersen iznenadio Bajern, velika gužva na dnu

Fudbaleri Frajburga, Hanovera i Štutgarta zabeležili su važne pobede u borbi za opstanak u Bundesligi, a poslednje kolo odlučiće ko će ispasti iz lige. Frajburg je napravio veliko iznenađenje pobedom nad šampionom Nemačke Bajernom od 2:1.

Fudbaleri Frajburga priredili su iznenađenje pošto su na svom terenu pobedili Bajern sa 2:1 (1:1) i napravili veliki korak ka opstanku u nemačkoj Bundesligi. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Frajbrug je slavio posle preokreta golom bivšeg napdača Nilsa Petersena u finišu, a u strelce su se upisali još Admir Memedi za domaće, odnosno Bastijan Švajnštajger za novog-starog šampiona.

U derbiju donjeg doma Štutgart je bio bolji od Hamburga sa 2:1 i dodatno zakomplikovao situaciju u bori za opstanak. Gostima nije pomogao ni gol Gojka Kačara jer je Štutgart već u prvom poluvremenu preokrenuo.
Sada je ekipa iz grada Mercedesa, koja je pre ovog kola držala fenjer, na mestu koje vodi u baraž, a u uoči poslednjeg kola strepe Padeborn i Hamburg.
Da sve bude još zanimljivije na dnu tabele postarali su se fudbaleri Hanovera jer su trijumfovali prvi put posle 16 utakmica u Bundesligi. Poslednji put Hanover je slavio, kao i danas, protiv Augzburga – 2:1, a junak pobede bio je dvostruki strelac Ivan Stindl.
Iako je na startu bio najprijatnije iznenađenje, Padeborn je pao u finišu, a potpuni krah doživeo je porazom u Gelzenkirhenu pogotkom Klasa Jana Huntelara u 90. minutu.
Biće veoma neizvesno i zanimljivo do kraja, pošto Padeborn ima 31 bod, Hamburg 32, Štutgart 33, a Frajburg i Hanover po 34. Najbliža opstanku je Herta, koja je igrala bez golova sa Ajntrahtom, pa uoči poslednjeg kola ima 35 bodova.
Naredne subote, u poslednjem 34. kolu Bundeslige, sastaće se Paderborn i Štutgart, Hanover će dočekati Frajburg, a Herta će gostovati Hofenhajmu.
Rezultati i strelci 33. kola:
Augzburg–Hanover 1:2 (Hic 30. penal – Stindl 24, 55)
Verder–Borusija Menhengladbah 0:2 (Rafael 53, 86)
Frajburg–Bajern 2:1 (Mehmedi 33, Petersen 89 – Švajnštajger 13)
Herta–Ajntraht Frankfurt 0:0
Bajer Leverkuzen–Hofenhajm 2:0 (Čalhanoglu 45, Kisling 61)
Majnc–Keln 2:0 (Ja Čeol 47, Samperio 83)
Šalke–Padeborn 1:0 (Huntelar 90)
Štutgart–Hamburg 2:1 (Gentner 27, Harnik 35 – Kačar 12)
Volfsburg–Borusija Dortmund 2:1 (Kaliđuri 1, Naldo 49 – Abumejan 11. penal)
Tabela: Bajern 76 bodova, Volfsburg 68, Borusija Menhengladbah 66, Bajer Leverkuzen 61, Šalke 48, Augzburg 46...

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Odluka u poslednjem kolu

Izvor: Akter, 16.Maj.2015

Fudbaleri Frajburga, Hanovera i Štutgarta zabeležili su danas važne pobede u borbi za opstanak u Bundesligi, a poslednje kolo odlučiće ko će ispasti iz lige..Frajburg je napravio veliko iznenađenje pobedom nad šampionom Nemačke Bajernom sa 2:1. Taj klub je sada 14. na tabeli sa 34 boda, koliko...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.