Izvor: MozzartSport.com, 14.Jan.2021, 21:25

Peterci pokvarili Zvezdin utisak, Radnički deklasirao Budvu

Crveno-beli golom u poslednjoj sekundi došli do izjednačenja

Moglo je da bude fantastično! Zvezda je gubila pet razlike u jednom trenutku od Jadrana, ali je uspela golom u poslednjoj sekundi utakmice da dođe do izjednačenja.

Ipak, kako u ovom turnirskom sistemu takmičenja u Regionalnoj ligi nema podele bodova, već mora da se dobije pobednik makar putem peteraca, Jadran se bolje snašao i dobio meč sa 18:16 (13:13).

Tragičar je postao kapiten Zvezde >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Miloš Vukićević, kojem je u prvoj seriji peteraca Luka Podurg odbranio udarac. Svi ostali izvođači na obe strane su bili precizni. Tako je hrvatski tim posle prvog kola dobio dva, a srpski jedan bod na tabeli grupe A.

Na kraju se može reći da je i taj bod što je Crvena zvezda uzela – dobar. Jer, u drugoj četvrtini Splićani su vodili 9:4 i delovali kao tim koji nikako ne može da ispusti toliku prednost. Ali, po sistemu „tiha voda breg roni“, kao što su uostalom gledali uživo pre svog meča kako je Partizan stigao i prestigao Primorje, tako su i crveno-beli krenuli u drugom poluvremenu u poteru za rivalom.

Četiri minuta pre kraja golom Smiljevića Zvezda je izjednačila na 10:10, ali umesto da još doda gasa, dopustila je Jadranu se izvuče iz tog čeličnog zagrljaja i da pobegne na 13:11.

Poslednji minut igre doneo je veliku dramu, Zović je promašio 20 sekundi pre kraja, Zvezda je izborila igrača više, a Vićković je bukvalno u poslednjoj sekundi „žabicom“ izjednačio na 13:13 i odveo meč u peterce.

Upravo je Lazar Vićković sa četiri gola bio nejefikasniji kod Zvezde, tri je dao Gavril Subotić, po dva puta su se u strelce upisali Veljko Tankosić i Dušan Marković, a po jednom Marko Radović i Petar Smiljević.

Radnički je imao lakši trening u Dubrovniku, gde se igra drugi turnir, protiv Budve.

Tim iz Kragujevca je već posle prvog poluvremena rešio pitanje pobednika, jer za dve četvrtine nije primio ni gol – 16:7 (1:0, 5:0, 6:5, 5:4).

Za razliku od mečeva u Beogradu, gde su Partizan i Zvezda stizali velike prednosti rivala, Radnički nije dozvolio sebi opuštanje i dolazak u situaciju da mu iscuri iz ruku ogromno vođstvo.

Izvanredan meč odigrao je Marko Radulović, koji je postigao pet golova za Kragujevčane, Filip Janković je postigao tri, po dva puta su se u strelce upisali Nemanja Stanojević, Nikita Krug i Nikola Lukić, dok su po gol dali Strahinja Rašović, Aleksa Ukropina, Miloš Miličić i Uglješa Panić.

 REGIONALNA VATERPOLO LIGA

Četvrtak

GRUPA A

Primorje – Partizan 8:9

Jadran ST – Crvena zvezda 18:16 (13:13)

20.40: Šabac – Mladost

GRUPA B

Jug – Jadran HN 12:3

Budva – Radnički 7:16

20.40: Primorac - Solaris

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.