Pet „komada“ u mreži Pazaraca, ovacije za Dijaru

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Avg.2011, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet „komada“ u mreži Pazaraca, ovacije za Dijaru

Partizan – Novi Pazar 5:0 (2:0)
Strelci: 1:0 – Eduardo u 16, 2:0 – Tomić u 45, 3:0 – Ilić u 54, 4:0 – L. Marković u 84, 5: 0 – Babović u 86. minutu.
Stadion: Partizana. Gledalaca: 10.525. Sudija: Srđan Kaurin (Subotica). Pomoćnici: Branko Pavlović (Zrenjanin) i Dejan Potočanin (Vršac). Žuti kartoni: Volkov, Rnić (Partizan), Stojanović, Babić (Novi Pazar). Crveni karton: Filip Stojanović (drugi žuti u 52.minutu – Novi Pazar). Igrač utakmice: Nemanja Tomić  (Partizan).
PARTIZAN: Stojković, Ranković, Rnić, Ivanov, Volkov, Medo, Tomić, Vukić, Ilić, (od 60. Babović), Eduardo, (od 24. L. Marković), Jovančić, (od 75. Dijara).
NOVI PAZAR: Ristić, M. Marković, Babić, Ostojić, Spasojević, Šunjevarić, Stojanović, Kecap, (od 54. Ademović), Vusljanin, Đalac, (od 66. Lotinac), Bogunović.
Partizan je šampionski startovao u novoj sezoni Super lige. Crno–beli su „razbili” Novi Pazar sa 5:0 u dominantnoj igri tokom svih 90 minuta.

Domaći su do vođstva stigli već u 16. minutu.Sjajnu akciju iskoristio je Eduardo, koji posle centaršuta Volkova sa leve strane glavom zatresao mrežu golmana gostiju Ristića. Snimak je pokazao da je Brazilac bio u ofsajd poziciji, ali pomoćni sudija to nije video.

Brazilac je bio najveća opasnost po gol Pazaraca, jer je pored pogotka imao još dve stopostotne prilike, i to sve posle udaraca glavom.
Na žalost po navijače Partizana, Eduardo je zbog povrede morao da napusti igru samo četiri puta nakon što se upisao u strelce, a umesto njega u igru je ušao Lazar Marković.
I fudbaleri Partizana mogu da kažu da su oštećeni, jer start golmana Ristića na Jovančiću u šesnaestercu Pazaraca samo za sudiju Kaurina nije bio prekršaj. Crno–beli su duplirali vođstvo u 45. minutu, nakon slobodnog udarca Nemanje Tomića.
Još treba napomenuti da je Jovančić pogodio stativu u 21. minutu, a najbolju šansu gosti su u prvom poluvremenu imali u 23. minutu kada je udarac Stojanovića, Stojković krajnjim naporima skrenuo u korner.

Dominacija domaćih nastavila se i u drugom poluvremenu, a Novi Pazar je ostao sa igračem manje u 51. minutu, nakon neopreznog starta Stojanovića na Markoviću. Igrač gostiju je zaradio drugi žuti karton.
Partizanovim fudbalerima je trebalo samo dva minuta da iskoriste brojčanu prednost, pošto je Ilić u 53. minutu zatresao mrežu za 3:0. Posle udarca iz ugla, Vukić je prosledio loptu do kapitena Partizana koji je bio sam na drugoj stativi.
Nakon trećeg gola viđena je odlična prilika za Novi Pazar u 66. minutu, kada je Stojković sjajnom intervencijom odbranio udarac Vusljanina.
Partizan je u 71. minutu mogao da po četvrti put zatrese mrežu gostiju. Golman Ristić je smušeno intervenisao u svom kaznenom prostoru, lopta je došla do Babovića koji je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je Ristić ovaj put bio na mestu.
Ulazak u igru Dijare podigao je stadion na noge, i one je već sa prvih nekoliko dodira pokazao koliko je željan fudbala. Senegalac ima velike zasluge za vođstvo od 4:0 pošto je sjajno uposlio Babovića koji je zatim pronašao Markovića u šesnaestercu, a talentovani napadač Partizana je sproveo loptu u mrežu u 83. minutu.
Babović je odličnu igru krunisao pogotkom u 86. minutu, a  asistirao mu je Vukić za konačnih 5:0 za Partizan.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin,   Subotica

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.