Pešić u Zvezdi: Volim da završim započeti posao

Izvor: Glas javnosti, 21.Avg.2011, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pešić u Zvezdi: Volim da završim započeti posao

BEOGRAD - Trener košarkaša Crvene zvezde Beograd Svetislav Pešić kaže da se raduje povartku u stari klub u kome će pored prvog tima voditi računa i o juniorskoj selekciji.

"Ono što me posebno raduje i što je novo u klubu su talentovani mladi igrači. Njihovo pretvaranje u vrhunske košarkaše me inspiriše i daje mi nadu da možemo da stvaramo gotove igrače ne samo za Zvezdu, već i srpsku košarku", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Pešić prilikom predstavljanja u prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu.

Pešić je dodao da oseća veliko zadovoljstvo i priznanje, jer će najmanje dve godine živeti i raditi u svojoj zemlji.

"Biće zanimljivo sa mladim timom igrati reginalno takmičenje. Ovog leta sam posmatrao sva prvenstva mlađih kategorija, među kojima je veliki broj bio iz Crvene zvezde i FMP-a, imam puno poverenje u njihove trenere, ali pozabaviću se i njima".

Pešić je rekao da je pre tri sezone u Zvezdi proveo fanatsičnu godinu i da je tada ceo stručni štab "živeo za naredni trening i utakmicu".

"Volim da započete poslove završim. Novi projekat me motiviše, nadam se da ću imati snage da energiju prensem na sve u klubu kako bi ostvarili vrhunski koncept. Rezultati ne mogu da padnu preko noći, oni se stvaraju. Ukoliko budu došli nećemo se buniti." Što se tiče pojačanja Pešić je rekao da nije realno da Zvezda dovede igrače kao sto su Miličić i Rakočević.

"Rakočević i Miličić su najbolji igrači i nema ko ne bi voleo da ih vidi u sastavu, ali ne treba da gubimo vreme sa njima, već da se okrenemo drugim imenima. Prilikom dovođenja igrača treba da vodimo računa da oni budu od pomoći mladim košarkašima. Zvezda ne može da računa na velika imena", objasnio je Pešić.

Predsednik "crveno-belih" Nebojša Čović rekao je da je zadoljan jer je klub osam dana nakon formiranja novog rukovodstva dobio i trenera.

"Prioriti u radu biće juniorski i kadetski pogon, njihovo jačanje, kao i drugi tim, Radnički basket koji će služiti za razigravanje naših igrača. Bićemo ambiciozni u skladu sa imenom i grbom koji nosimo, ne plašimo se siituacije", rekao je Čović.

On je dodao da su Milanu Guroviću, kao i ostalima koji Zvezdi žele da pomognu, otvorena vrata.

"Gurović je moj dobar prijatelj, ali moramo da shvatimo da je ovo posao. Ljubav se vodi na drugom mestu. Ne želimo da zbog ljubavi pravim greške koje su se ranije dešavele.

Moramo biti složni, ne bih voleo da se stvaraju grupe oko pojedinih autoriteta", rekao je Čović.

Pešić je potpisao dvogodišnji ugovor uz mogućnost produženja saradnje na još jednu sezonu, a pripremama prvog tima, koji se nalazi na Zlatiboru, priključiće se u ponedeljak.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.