Pele: Mesi? Ne može da se poredi sa Maradonom i sa mnom

Izvor: RTS, 06.Dec.2018, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pele: Mesi? Ne može da se poredi sa Maradonom i sa mnom

Po mnogima najbolji fudbaler u istoriji Brazilac Pele smatra da Lionel Mesi nikako ne može da se poredi sa Dijegom Armandom Maradonom i njim.
Legendarni Pele, strelac preko 1.000 golova u karijeri, objašnjava da bi bi fudbaler morao da bude kompletan da bi bio u njegovom rangu.

"Kako mogu da se prave poređenja između igrača koji odlično udara loptu glavom, šutira levom i desnom nogom, a drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << šutira samo jednom. Ima samo jednu veštinu i ne zna da udari glavom", rekao je Pele za brazilski "Folha de Sao Paulo".
Pele ističe da je po njegovom mišljenju Maradona daleko najbolji argengentinski fudbaler ikada.
"Maradona je jedan od najboljih ikada. Ako me pitate "Da li je bolji od Mesija?" odgovoriću da jeste. I to mnogo bolji... Takođe, Bekenbauer i Krojf su bili sjajni".
Pele je sa reprezentacijom Brazila čak tri puta bio prvak sveta, dok se Mesiju zamera što nema trofej sa Argentinom zbog poraza u finalima Kopa Amerike i Mundijala.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pele oštro po Mesiju: Ja davao golove desnom, levom, glavom, a on samo koristi jednu nogu i hoće da bude najbolji na svetu! E pa nije...

Izvor: MozzartSport.com, 06.Dec.2018

Stvar ukusa. A o njima se, govorili su još Latini, ne raspravlja. Mada, voli narod da priča, upoređuje, traži najboljeg svih vremena. Za taj status u najmanju ruku morao bi da konkuriše Lionel Mesi, kako zbog golgeterskog i trofejnog učinka, tako i zbog stila igre, međutim.. Ima i onih, nećete...

Nastavak na MozzartSport.com...

MESI NE MOŽE DA SE POREDI SA MARADONOM I SA MNOM Legendarni Pele raspalio po omalenom Argentincu: Ima samo jednu veštinu i ne zna da udari glavom!

Izvor: Kurir, 06.Dec.2018

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji Brazilac Pele smatra da Lionel Mesi nikako ne može da se poredi sa Dijegom Armandom Maradonom i njim.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.