Pedrosa na pol poziciji u Muđelu

Izvor: B92, 14.Jul.2012, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pedrosa na pol poziciji u Muđelu

Vozač Repsol Honde Dani Pedrosa startovaće sa pol pozicije na devetoj trci sezone Moto GP šampionata, Velikoj nagradi Italije.

Španac je do najbolje startne pozicije na stazi "Muđelo" došao krugom u vremenu od 1:47.284 minuta, sa skoro jednom i po desetinkom prednosti u odnosu na sunarodnika Horhea Lorenca na Jamahi. Njima dvojici, u prvom redu na startu trke u nedelju u 14 časova pridružiće se još jedan Španac, vozač Pramak Dukatija Hektor Barbera.

Tokom kvalifikacija, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Lorenco i Pedrosa su se smenjivali na čelu dosta puta, da bi na kraju vozač Repsol Honde, ipak, došao do prve pozicije. Lorenco je imao šansu da ga pretekne, ali je zbog problema sa motorom tokom poslednjeg brzog kruga u tome nije uspeo. Junak kvalifikacija, ipak, nije nijedan od njih dvojice, već Barbera, koji je Dukatiju doneo prvi startni red posle dosta vremena. Još impresivnija je činjenica da je on to učinio na privatnom Dukatiju, a fabričke ostavio iza sebe.

Odličan rezultat ostvario je i Niki Hejden na fabričkom Dukatiju, dok je njegov timski kolega Valentino Rosi na kraju imao tek deseto vreme, sa više od sekunde zaostatka u odnosu na Pedrosu. Između dvojice vozača Dukatija našli su se aktuelni šampion Kejsi Stoner, dvojac Jamahe Teh 3 Kal Kračlou i Andrea Doviciozo, Štefan Bradl na LCR Hondi i drugi vozač Jamahe Ben Spiz.

U kategoriji Moto2 do pol pozicije došao je Pol Espargaro, ispred sunarodnika iz Španije Marka Markesa i Johana Zarka iz Francuske. Zarko, ipak, neće biti treći na startu, već 18. pošto je dobio kaznu zbog toga što je upravo Espargara doveo u opasnost kada ga je tokom trećeg treninga izbacio sa staze u prvoj krivini, gde brzine dostižu preko 300 km/h. Tako će na trećem mestu na startu biti Andrea Janone.

Da u sve tri klase na pol poziciji bude Španac postarao se Maverik Vinjales, koji je bio najbolji u kvalifikacijama ispred vodećeg u plasmanu Sandra Kortezea iz Nemačke i sunarodnika Aleksa Rinsa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.