Pazarci očekuje smanjenje kazne

Izvor: Press, 08.Nov.2012, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pazarci očekuje smanjenje kazne

Potpredsednik Fubalskog kluba Novi Pazar Tarik Imamović izjavio je danas da očekuje da će drugostepena komisija Fudbalskog saveza Srbije tom superligašu prepoloviti kaznu od dve utakmice igranja bez publike na svom terenu

- Na osnovu raspoloženja koje je vladalo na jucerašnjoj sednici Zajednice klubova Super lige, očekujem da će naša žalba biti uvažena i da ćemo u 13. kolu dočekati Javor pred navijačima.

Ivanjičani su, takođe, istakli da bi voleli da igraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << pred punim tribinama - rekao je Imamović novinarima na Gradskom stadionu.

On je naglasio da su u Zajednici superligaša zaključili da "država mora da se uključi u organizaciju utakmica i da treba pokrenuti inicijativu da se izmeni zakon o sportu".

- Sam klub ne može da organizuje utakmicu, a da se ne desi nešto nepredviđeno. Većina superligaša je stala uz nas i ocenila da kazne za klubove nisu adekvatne i da postoji bojazan da će mnogi sportski radnici napustiti fudbal - kazao je Imamović.

- Treba uvek da se reaguje na isti način, da se po istom kriterijumu kažnjavaju i hapse izgrednici. Sigurno je da i treba naći neki adekvatniji model za izricanje kazni, pošto ni (Evropska fudbalska unija) UEFA ne preporučuje pražnjenje stadiona - dodao je on.

Novi Pazar je kažnjen sa dve utakmice bez publike na svom terenu i novčano sa 500.000 dinara zbog transparenta "Rešen rebus, srce, bubreg, pluća, živela Žuta kuća", za vreme utakmice Kupa Srbije protiv Rada.

Novopazarska navijačka grupa "Ekstremi" je tim postupkom "odgovorila" pristalicama Rada, koji su na prvenstvenoj utakmici dva tima u martu ove godine na Banjici istakli transparent u sa crtežima noža, žice i hemijskog elementa za srebro.

Fudbaleri Novog Pazara u prošlom kolu su igrali pred praznim tribinama 2:2 sa Slobodom iz Užica, a u subotu će gostovati u Novom Sadu kod ekipe Vojvodine.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi Pazar se nada smanjenju kazne

Izvor: Sportal.rs, 08.Nov.2012

Potpredsednik Fubalskog kluba Novi Pazar Tarik Imamović izjavio je da očekuje da će drugostepena komisija Fudbalskog saveza Srbije tom superligašu prepoloviti kaznu od dve utakmice igranja bez publike na svom terenu.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.