Izvor: MozzartSport.com, 27.Apr.2021, 23:27

Pavićević: Idemo po ABA finale; Bajić: Istorijska sezona

Dvojica trenera ponosni na ostvarene rezultate u ovoj sezoni

Spuštena je zavesa na prvu fazu Jadranske lige, poznati su parovi plej-ofa i ko će u baraž za opstanak, sada nam sledi kratak predah i krećemo sa doigravanjem za titulu! U njemu će se, posle rezultata poslednje dve utakmice ligaškog dela, naći Crvena zvezda i Igokea, odnosno Budućnost i Mornar.

Barani su trijumfom u Laktašima overili treću poziciju koja vodi pravo u crnogorski derbi za finale! >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Mornar je trijumfom u pretposlednjem kolu protiv Budućnosti u Baru otvorio Zvezdi put do prvog mesta i pre svega sebi do istorijskog polufinala regionalnog takmičenja.

"Imali smo mnogo uspona i padova, dosta iz objektivnih razloga, jer su nas povrede i bolesti pratili tokom čitave sezone. Završilo se hepiendom, uspeli smo da se plasiramo u plej-of i ostvarili oba ovogodišnja cilja - ulazak u 16 najboljih ekipa Evrokupa i u četiri u ABA ligi. Ovo je i najbolji rezultat u našoj istoriji, jer smo osvojili treće mesto u ABA ligi", rekao je Mihailo Pavićević.

Sreda, 19.00: (3,05) Zenit (15,0) Barselona (1,45)

Logično, iskusni stručnjak bio je ponosan na svoje igrače.

"Oni su zaslužni za ovo, izneli su sav teret. Pored svih nedaća, uspeli smo da se vratimo i plasiramo u plej-of, zasluge za to pripadaju samo njima".

Već u ponedeljak igraju se prve utakmice polufinala, Mornar gostuje u Podgorici jer Budućnost ima prednost domaćeg terena. Ipak Mornar u međusobnim okršajima ove sezone vodi sa 3-1!

"Nema mnogo odmora. Želimo da se spremimo što bolje za plej-of i da se ne zaustavimo na ovome što smo uradili u regularnom delu", završio je Pavićević.

Trener Igokee Dragan Bajić nije bio zadovoljan rezultatom poslednjeg meča pred doigravanje, ali je istakao da je ponosan na istorijski rezultat kluba iz Laktaša.

"Petnaestak minuta smo se dobro držali, ali je tada došlo do pada koncentracije i olako primljenih koševa. U drugom poluvremenu smo pokušali da se vratimo, ali protok lopte nije bio idealan. Napravili smo veliki rezultat, prvo se plasirali u Ligu šampiona, a onda i u 16 najboljih, kao i u plej-of ABA lige", poručio je Bajić.

Prvi mečevi plej-ofa su, dakle, u ponedeljak. Drugi susreti se igraju u petak, a eventualne majstorice 11. maja. Polufinale se igra na dve, a finale na tri pobede.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.