Patrušev: Ciljevi specijalne operacije biće ostvareni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2022, 06:53

Patrušev: Ciljevi specijalne operacije biće ostvareni

Ciljevi ruske specijalne operacije biće ostvareni uprkos činjenici da SAD i druge zapadne zemlje pružaju vojnu pomoć Ukrajini, izjavio je danas sekretar Saveta za bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev.

On je na sastanku o pitanjima nacionalne bezbednosti u Habarovsku rekao da su ciljevi specijalne operacije da se obezbedi zaštita ljudi od, kako je naveo, genocida ukrajinskog neonacističkog režima i demilitarizacija i denacifikacija teritorije Ukrajine, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njen neutralan status, što je navedeno u ukrajinskom ustavu, prenosi RIA Novosti.

Patrušev je ponovio da je Rusija morala da pokrene specijalnu vojnu operaciju zbog toga što su širenje neonacizma u Ukrajini, biološke laboratorije uključene u vojno-biološki program SAD na njenoj teritoriji, kao i planovi koje su iznele vlasti u Kijevu za stvaranje nuklearnog oružja i pridruživanje NATO-u stvarali značajne pretnje za bezbednost ne samo Rusije, već i celog sveta.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poruka iz Rusije: "Ciljevi će biti ostvareni"

Izvor: B92, 05.Jul.2022

Ciljevi ruske specijalne operacije biće ostvareni uprkos činjenici da SAD i druge zapadne zemlje pružaju vojnu pomoć Ukrajini...To je izjavio danas sekretar Saveta za bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev...On je na sastanku o pitanjima nacionalne bezbednosti u Habarovsku rekao da su ciljevi specijalne...

Nastavak na B92...

Postignut sporazum o izvozu žita iz regiona Zaporožje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2022

Vlasti koje je postavila Rusija u jugoistočnom ukrajinskom regionu Zaporožje, koji je delimično pod ruskom kontrolom, saopštile su danas da je postignut sporazum o prodaji žita u inostranstvu, uglavnom na Bliskom istoku, javila je agencija Tass...Jevgenij Balicki, šef ruske uprave regiona Zaporožje,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.