Pašalić: Žene najviše pogođene posledicama pandemije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2021, 16:37

Pašalić: Žene najviše pogođene posledicama pandemije

Žene i devojčice u Srbiji i dalje nisu u punoj meri ravnopravne uprkos naporima države da se njihova prava poboljšaju u svim segmentima života, ukazuje povodom 8. mart, zaštitnik građana Zoran Pašalić.

Uz čestitke za praznik Pašalić ističe da posledice pandemije koronavirusa najviše pogađaju žene, koje se suočavaju sa povećanim obimom neplaćenog kućnog rada, ali i sa ekonomskom nesigurnošću i eksploatacijom na radnom mestu.

Zbog učestalih povreda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prava i dostojanstva žena u proteklih godinu dana, zaštitnik građana ističe da država mora među prioritete uvrstiti jačanje ekonomskog i socijalnog položaja žena.

Zaštitnik podseća da je njegova kancelarija jesenas predstavila Izveštaj o radu grupa za koordinaciju i saradnju u Beogradu, čiji podaci su ukazali da su od početka primene Zakon o spre­čavanju nasilja u porodici uočena poboljšanja u zaštiti od nasilja u porodici i partnerskim odnosima.

To se pre svega odnosi na komunikaciju između organa nadležnih za evidentiranje, sprečavanje i sankcionisanje porodičnog nasilja, ali i dalje postoje nedostaci u primeni zakona i radu grupa za koordinaciju i saradnju, čije otklanjanje je neophodno da bi se žrtve nasilja bolje zaštitile.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pašalić: Žene i devojčice i dalje nisu u punoj meri ravnopravne

Izvor: RTS, 08.Mar.2021

Povodom 8. marta zaštitnik građana Zoran Pašalić je ukazao na to da žene i devojčice u Srbiji još nisu u punoj meri ravnopravne, uprkos naporima države da se njihova prava poboljšaju u svim segmentima života. . Čestitajući praznik, Zoran Pašalić je istakao da...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.