Pašalić: Moraju se strogo kontrolisati svi koji rade sa decom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2021, 12:16

Pašalić: Moraju se strogo kontrolisati svi koji rade sa decom

Zaštitnik građana Zoran Pašalić kaže da svi koji organizuju aktivnosti sa decom moraju biti strogo kontrolisani i u stalnom fokusu javnosti.

On je za TV Prva naveo da se postavlja pitanje ko i da li je uopšte kontrolisan rad škola, kao što je škola glume koju je vodio Miroslav Mika Aleksić, koji je osumnjičen za silovanje.

"Mi smo (zaštitnik građana) krenuli sa inicijativom prema Ministarstvu prosvete da se utvrde koje su manjkavosti u postojećim zakonima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da se ispravi da svako ko radi sa decom ili maloletnicima mora biti u fokusu javnosti", rekao je ombudsman.

Navodi da je pitanje kako su takve škole tretirane i u poreskom sistemu.

"Suština je da sada ono što je senzacija i što će biti senzacija još neko vreme, neke druge vesti ne pokriju i da se onda ponovi kroz neko vreme. Mora se striktno kontrolisati onaj ko radi sa decom, bez obzira šta radi", rekao je on.

Ombudsman navodi da su u 2020. godini imali deset puta više obraćanja građana i da su se građani obično javljali zbog straha od gubitka posla, bolesti, straha da neće moći da prehrane porodicu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.