Para-skijaši putuju u Austriju

Izvor: B92, 17.Feb.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Para-skijaši putuju u Austriju

Reprezentacija Vazduhoplovnog saveza Srbije priprema se za odlazak na Svetsko prvenstvo u Austriji u disciplini para-ski, saopšteno je u utorak.

Para-ski je jedina zimska padobranska disciplina, a njeni koreni datiraju iz druge polovine 20. veka. Sastoji se iz kombinacije veleslaloma i skoka na kosi cilj. Pre nego što 10. marta otputuju na Svetsko prvenstvo reprezentativce očekuju dva kontrolna takmičenja u Crnog Gori i u Paraćinu.

Petočlana ekipa koju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čine Miroljub Janićijević, Ivan Nikolić, Siniša Mićić, Aleksandra Milošević i Radmila Đurić, učestvovaće na Otvorenom prvenstvu Slovenije od 20. do 22. februara. Na to takmičenje putovaće i dve rezerve Goran Stojanović i Nebojša Jandrić.

"U Sloveniji smo 2006. godine osvojili srebrnu medalju, bili smo bolji od tadašnjeg vicešampiona sveta u ovoj disciplini Hrvatske. Očekujem da se i ove godine vratimo sa medaljom", rekao je direktor reprezentacije i njen član Aleksandar Milošević.

Po povratku iz Slovenije, srpske takmičare očekuje put u Crnu Goru, gde se od 25. februara do 1. marta održava Otvoreno para-ski prvenstvo Crne Gore. Reprezentacija Srbije nije do sada učestvovala na ovom takmičenju, ali članovi ekipe veruju da se sa takmičenja mogu vratiti sa osvojenim medaljama.

"Nismo do sada učestvovali na ovom takmičenju kao reprezentacija, ali dobro znamo ekipe koje učestvuju. Reprezentacije Rusije i Crne Gore su dosta jake, ali i mi smo, tako da očekujemo jedno od prva tri mesta", rekao je Milošević.

Pored ova dva kontolna takmičenja, reprezentacija planira da obavi i nekoliko serija padobranskih skokova iznad Paraćina.

Glavno takmičenje, 12. Svetsko para-ski prvenstvo, počinje u Austriji 10. i trajaće do 15. marta. Domaćin, Vazduhoplovna federacija Austrije, odlučila je da se takmičenje održi na istom mestu gde je prošle godine organizovano Evropsko prvenstvo u ovoj disciplini u turističkoj varošici Donersbašvald.

Više od 20 zemalja je već potvrdilo učešće na Svetskom šampionatu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.