Papa:Evropa da ne otvara vrata iracionalno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2016, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa:Evropa da ne otvara vrata iracionalno

Evropa bi trebalo da integriše migrante koji dolaze na njenu teritoriju, ali ne i da "širom otvara vrata na iracionalan način", izjavio je papa Franja za francuski list "La Kroa".

Papa je u razgovoru za taj list u izdanju od utorka, na pitanje da li Evropa može da primi toliki broj migranata, odgovorio: "To je pravo i odgovorno pitanje, jer se ne mogu širom otvoriti vrata na iracionalan način".

On je naveo da je osnovno pitanje zbog čega ima toliko migranata i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da su inicijalni problemi ratovi na Bliskom istoku i u Africi i slab razvoj na afričkom kontinentu, što dovodi do gladi.

"Trebalo bi ih integrisati, najgore je getoizovati ih", smatra papa, preneo je Index.hr.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.