Izvor: MozzartSport.com, 18.Jan.2021, 14:22

Paolo Tramecani novi trener splitskog Hajduka

Proglašavan je za najboljeg trenera u Švajcarskoj i na Kipru

Nije bio prvi izbor, ali je na kraju dobio posao. Paolo Tramecani, 50-godišnji italijanski strateg, promovisan je u novog šefa stručnog štaba splitskog Hajduka pošto je sa klubom sa Poljuda potpisao ugovor do leta 2022. godine.

Tramecani je kao igrač nastupao za brojne klubove, između ostalih Inter, Veneciju, Čezenu, Totenhem, Atalantu…

Trenersku karijeru je počeo kao pomoćnik >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Đanija De Bjazija u reprezentaciji Albanije, zatim je samostalno vodio Lugano, Sion, kiparski APOEL, Livorno kao jedini klub u Italiji, pa opet Sion i sada Hajduk.

Pod Tramecanijevim kormilom Lugano se prvi put plasirao u grupnu fazu Lig Evrope, iako ga je preuzeo dok je bio poslednji na tabeli, da bi sezonu završio kao treći i bio proglašen za trenera godine u Švajcarskoj. Isto priznanje je dobio i na Kipru kada je sa APOEL-om osvojio titulu šampiona.

U Hrvatskoj će teško do titule, bar ove sezone, Bili posle 14 utakmica imaju svega 17 bodova, čak 16 manje od Dinama i Osijeka, s tim da su ovi drugi odigrali meč više.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.