Pandev, Eljmaš i Alioski predvode Makedonce na EURO 2020

Izvor: B92, 20.Maj.2021, 14:31

Pandev, Eljmaš i Alioski predvode Makedonce na EURO 2020

Selektor fudbalske reprezentacije Severne Makedonije Igor Angelovski objavio je spisak od 26 igrača za Evropsko prvenstvo.

Angelovski je kao cilj je istakao prolaz u drugu fazu takmičenja.

Severna Makedonija će prvi put učestvovati na kontinentalnom šampionatu u fudbalu, a igraće u Grupi C sa Holandijom, Ukrajinom i Austrijom.

"Mislim da nam sastav grupe u kojoj smo sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Austrijim, Ukrajinom i Holandijom daje mogućnost da ostvarimo cilj, da se plasiramo u sledeću fazu. Ali, da bi to uradili moraćemo da igramo na najvišem nivou", rekao je Angelovski na konferenciji za novinare.

Reprezentativci Severne Makedonije će se okupiti 25. maja, dok će pripreme početi dan kasnije.

Igraće prijateljske duele sa Slovenijom 1. juna i Kazahstanom tri dana kasnije.

Potom će 8. juna doputovati u Bukurešt gde ih 13. protiv Austrije čeka prva utakmica na Evropskom prvenstvu.

Golmani: Stole Dimitrievski (Rajo Valjekano), Damjan Šiškovski (Doksa) i Riste Jankov (Rabotnički).

Odbrana: Visar Musliu (Fehervar), Egzon Bejtulai (Škendija), Kire Ristevski (Ujpešt), Stefan Ristovski (Dinamo Zagreb), Darko Velkovski (Rijeka), Gojko Zajkov (Šarlroa) i Ezdžan Alioski (Lids).

Vezni red: Enis Bardi (Levante), Arijan Ademi (Dinamo Zagreb), Boban Nikolov (Leče), Stefan Spirovski (AEK Larnaka), Eljif Ellmas (Napoli), Tihomir Kostadinov (Ružomberok), Daniel Avramovski (Kazerispor), Marjan Radeski (Akademija Pandev), Ferhan Hasani (Partizani) i Darko Čurlinov (Štutgart).

Napad: Goran Pandev (Djenova), Ivan Tričkovski (AEK Larnaka), Milan Ristovski (Trnava), Aleksandar Trajkovski (Majorka), Krste Velkoski (Sarajevo) i Vlatko Stojanovski (Šambli).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Angelovski izabrao za EURO, spisak bez iznenađenja

Izvor: N1 televizija, 20.Maj.2021

Selektor fudbalske reprezentacije Severne Makedonije, Igor Angelovski, objavio je spisak igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo, na kojem će makedonska selekcija igrati u grupi C zajedno sa reprezentacijama Holandije, Ukrajine i Austrije.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.