Pakov het-trik za pola sata i luda pobeda milionera!

Izvor: Mondo, 06.Okt.2018, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakov het-trik za pola sata i luda pobeda "milionera"!

Borusija Dortmund ne staje. Do pobede nad Augzburgom posle nekoliko preokreta i gola u 96. minutu!

Borusija Dortmund posle velike drame stigla je do treće vezane pobede u Bundesligi - savladavši Augzburg 4:3, iako je posle prvih 45 minuta gubila 0:1, a deset minuta pre kraja 1:2.

Trener "milionera", Lusijen Favr, u međuvremenu je ispravio svoje greške sa početka utakmice i neubedljivog Maksimilijana Favra zamenio Pakom Alkaserom, te ubacio Marija Gecea umesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Žulijana Vajgla, što se ispostavilo kao pun pogodak.

Španski napadač, koji je stigao u Dortmund na pozajmicu, postigao je tri gola, a Gece još jedan za treću uzastopnu pobedu Borusije u Bundesligi, odnosno četvrte u svim takmičenjima.

Posle fantastična tri vezana trijumfa u prvenstvu i Ligi šampiona, u kojima su žuto-crni postigli čak 14 golova, očekivala se rutinska pobeda u subotu poslepodne, međutim, na drugoj strani je stajao Augzburg, ekipa koja je remizirala sa Bajernom, a potom upisala ubedljiv trijumf protiv Frajburga (4:1).

Osokoljeni ovim dobrim rezultatima, fudbaleri Augzburga u subotu su šokirali ispunjen Vestfalen i poveli u 22. minutu pogotkom Finbogasona. Borusija nije imala rešenje za protivnčku odbranu uprkos inicijativi, pa je Favr na isteku sata igre shvatio da mora nešto da menja, baš kao što je to učinio protiv Bajera u Lverkuzenu kada je Borusija od 0:2 stigla do 4:2.

I ovog puta primenio je isti recept. U igru je ubacio Paka Alkasera, a posle samo tri minuta provedene na terenu on je postigao izjednačujući gol.

Imala je Borusija problem na sredini terena, gde je Augzburg osvajao lopte, a onda brzom tranzicijom stvarao šanse pred golom Burkija. Posle jedne takve situacije, gost je stigao do novog vođstva, a strelac je bio Filip Maks.

Prava drama tek je usledila.

Borusija je pronašla slabu tačku Augzburga, bila je to lijeva strana gostujuće odbrane i u samo četiri minuta poslije dva dobra ubacivanja u šesnaesterac Pako Alkaser i Mario Gece donijeli su veliki preokret na Vestfalenu.

"Žuti zid" praktično nije završio sa proslavom gola, a usledio je novi šok! Gregorič je odlično skočio posle kornera i doneo Augzburgu izjednačenje - 3:3.

I onda kada se činilo da će Augzburg stići do jednog, ali velikog boda, Pako Alkaser je još jednom dokazao da je zaslužio mesto u prvih 11 Borusije Dortmund.

Slobodan udarac sa 25 metara, nekih 40 sekundi pre isteka šestog minuta sudijske nadoknade, bila je poslednja šansa za "milionere", a Španac ju je iskoristio!

Golman gostiju, Lute, samo pogledom ispratio je loptu u mrežu...

Dieser @paco93alcacer!  Und gleichzeitig: SIEG FÜR DEN BVB! Wahnsinn. Was war das?! #BVBFCA 4-3 pic.twitter.com/u6HeSyg8O3

— Borussia Dortmund (@BVB) October 6, 2018

Sjajan dan u Bundesligi imali su i Amerikanci.

Bobi Vud sa dva pogotka protiv Štutgarta doneo je Hanoveru prvu pobedu u sezoni. Reprezentativac SAD oba gola postigao je u prvom poluvremenu, a nadu "švaba" u nastavku je probudio iskusni Mario Gomez, ali preokreta nije bilo. Hanover je slavio 2:1.

Fortuna nije imala sreće u Dizeldorfu. Šalke je slavio 2:0 i tako vezao treću uzastopnu pobedu u svim takmičenjima.

Twitter Embed Code

+++ABPFIFF+++

JAAAAAAA! AUSWÄRTSSIEG! #F95S04 0:2 pic.twitter.com/GOg9QbPHk2

— FC Schalke 04 (@s04) October 6, 2018

+++ABPFIFF+++JAAAAAAA! AUSWÄRTSSIEG! #F95S04 0:2 pic.twitter.com/GOg9QbPHk2— FC Schalke 04 (@s04) October 6, 2018

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.