PSŽ slavio u Mančesteru, Roma bolja od Porta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2019, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSŽ slavio u Mančesteru, Roma bolja od Porta

Fudbaleri PSŽ-a savladali su kao gosti ekipu Mančester junajteda sa 2:0, dok je Roma na svom terenu bila bolja od Porta sa 2:1 u prvim mečevima nokaut faze Lige šampiona.

Iako je PSŽ došao znatno oslabljen, neigranjem Nejmara, Kavanija, Munijea i Rabioa, Parižani su uspeli da slome otpor ambicioznog Junajteda na "Old Trafordu".

Igrala se veoma dinamična utakmica u Mančesteru, viđene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su šanse na obe strane, PSŽ je svoje dočekao i materijalizovao i zasluženo slavio sa 2:0.

U prvom poluvremenu gosti nisu uputili udarac u okvir gola, ali su pretili preko Di Marije i Mbapea.

U drugom delu utamice PSŽ je podigao nivo igre, zaigrao brže i tečnije i stavljao iz minuta u minut na muke odbranu domaće ekipe.

Do prvog gola PSŽ je došao u 54. minutu, Di Marija je oštro centrirao i pronašao Kimpembea, koji je umakao Matiću i zatresao mrežu rivala.

De Hea je u nekoliko navrata držao Junajted u životu odbranama u situacijama kada su Bernat i Mbape mogli da dođu do gola.

Ipak španski golman bio je nemoćan u 60. minutu, kada je u tri sjajna poteza PSŽ osvojio veliki prostor i postigao gol.

Draklser je uposlio Di Mariju na levoj strani, a Argentinac iz prve pronašao Mbapea u petercu. Mladi Francuz je odlično reagovao i duplirao prednost gostiju.

Do kraja meča viđene su šanse na obe strane, Herera je pretio nekoliko puta po gol Bufona, dok su Alves i Mbape propustili svoje šanse da postignu treći gol za svoju ekipu.

Pogba je u samom finišu meča zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton, pa će propustiti revanš meč.

PSŽ je upisao veoma povoljan rezultat pre revanša koji se igra za dve nedelje, dok je Junajted prvi put poražen pod vođstvom Ole Gunara Solsjkera.

Roma je golovima Zaniola u 70. i 76. minutu savladala Porto sa 2:1. Jedini strelac za goste bio je Adrijan.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ole, Ole, a nije Gunar: PSŽ se igrao u Mančesteru!

Izvor: Mondo, 12.Feb.2019

Moćna predstava Pari sen Žermena na "Old Trafordu" - bez Nejmara, bez Kavanija, ali i dalje s magijom. Anhel di Marija je u "osvetničkom" izdanju spajao Mbapea i Kimpembea s golom, a Pogba je "izgoreo" u nemoći u finišu utakmice!..Uskoro opširnije....Konačno se vratila Liga šampiona!..Posle dva...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.