PSŽ se pomirio sa sudbinom – javio Realu cenu za Mbapea

Izvor: B92, 28.Jul.2023, 14:01

PSŽ se pomirio sa sudbinom – javio Realu cenu za Mbapea

Višegodišnja "sapunica" o transferu Kilijana Mbapea u Real Madrid bi uskoro konačno mogla biti okončana.

Kako prenosi madridska "Marka", Pari Sen Žermen se pomirio sa činjenicom da će ostati bez svoje najveće zvezde pa je odredio cenu.

A to je 250 miliona evra.

Međutim, Madriđani pokušavaju da spuste cenu, a imaju dva aduta – Mbapeu ugovor ističe za 11 meseci, Mbape silno želi u Real.



"Rasplet sage, odnosno Mbapeov transfer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Real je stvarno blizu",
tvrdi 'Marka'.

"Mbape je rekao vođstvu oba kluba da će, ako se ne dogovore do 31. avgusta, on ostati u PSŽ-u do sledećeg leta i onda bez odštete preći u Real. PSŽ mu je na to odgovorio tako da ga nije poveo na turneju po Japanu te je Realu rekao da ga pušta u Madrid ovog leta za 250 miliona evra.

PSŽ bi prodajom Mbapea za pomenutu sumu njegov gubitak prikazao kao pobedu jer bi 250 miliona bio rekordan transfer.

Upravo su Parižani vlasnici aktuelnog rekorda jer su 2017. platili Barseloni čak 222 miliona evra za Nemara.

Ali, 250 miliona evra ne bi u potpunosti pripalo PSŽ-u.

Mbape insistira na tome da dobije njen značajan deo jer bi odlaskom iz PSŽ-a pre kraja ugovora ostao bez čak 192 miliona evra bruto.

Toliko mu do idućeg leta garantuju plata i bonus za lojalnost PSŽ-u.



"Podelu Realove odštete između PSŽ-a i Mbapeovih već su dogovorile igračeva majka i njena advokatica Delfin Verhejden s jedne te Kia Jorabčians druge strane. PSŽ je slavnog iranskog agenta angažovao kako bi rešio ovu zamršenu situaciju
", prenosi 'Marka'.

Pomenuti izvor piše da pregovore oko izglednog prelaska Mbapea u Real otežava to što predsednik Florentino Peres kategorički odbija da direktno pregovara s kolegom Al-Kelaifijem još od kraja avgusta 2021.

Realov predsednik smatra neoprostivom uvredom to što PSŽ tada nije odgovorio ni na jednu od tri službene ponude koje je Real poslao za Mbapea u poslednjoj nedelji prelaznog roka.



"Mbape je tada, kao i sada, imao manje od godine do kraja ugovora s PSŽ-om. Ali, ovaj put se Mbape neće, kao u proleće prošle godine, u poslednji tren predomisliti i potpisati produženje s PSŽ-om. Sada definitivno prelazi u Real. Jedino je pitanje da li će to uraditi ovog ili sledećeg leta. U svakom slučaju, on je sve dogovorio s Realom"
, zaključuje 'Marka'.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.