PSŽ predstavio novog trenera – može li Španac doneti LŠ?

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 17:32

PSŽ predstavio novog trenera – može li Španac doneti LŠ?

Pari Sen Žermen je u direktnom prenosu iz svog kampa predstavio novog trenera.

Za kormilom pariskih "svetaca" sada je španski stručnjak Luis Enrike.

Španac je zamenio Kristofa Galtijea koji je u prethodnoj sezoni, svojoj jedinoj u Parizu, osvojio titulu šampiona Francuske, ali je eliminisan iz Kupa i u osmini finala Lige šampiona.

Enrike ima 53 godine, a dolaskom u PSŽ vraća se klupskom radu nakon četiri godine na mestu selektora Španije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Prethodno je vodio Barselonu (2014-2017), Seltu (2013-2014), Romu (2011-2012) i Barselonu B u kojoj je počeo trenersku karijeru 2008.

Nekadašnji vezista Sportinga iz Hihona, Reala i Barse je osvojio triplu krunu sa Barsom u sezoni 2014/2015, zaokruživši fantastičnu 2015. sa ukupno pet trofeja osvojivši i UEFA Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo.

Glavni zadatak u Parizu će mu biti da donese Pari Sen Žermenu titulu prvaka Evrope.

Španac je pred medijima bio u društvu gazde kluba Nasera Al-Kelaifija, a pitanje svih pitanja bio je status najboljeg igrača Kilijana Mbapea za koga se i dalje ne zna da li ostaje ili ide iz kluba.

"On ima ugovor i mi zaista ne znamo šta će se desiti u narednom periodu jer je sve moguće tokom prelaznog roka. Sve je i dalje otvoreno. Ne mogu ništa da otkrivam pošto klub želi da radi na tome u tajnosti", rekao je Enrike.

Odgovor na to pitanje dao je i Kelaifi.

"Naša pozicija je vrlo jasna. Ako Kilijan Embape želi da ostane, i mi želimo da on ostane. Ali ne možemo da dozvolimo da jedan od najboljih igrača na svetu ode bez obeštećenja".

Podsećamo, Mbape pre izvesnog vremena obavestio upravu da želi da ode iz kluba po isteku ugovora - 2024. godine i time alarmirao Parižane koji sada imaju dve opcije - da prodaju lidera već ovog leta ili da mu ponude novi ugovor (koji ovaj, očito, ne želi).

Enrike je tokom razgovora sa novinarima rekao i da još uvek nije razgovarao sa Nejamrom.

"Videćemo šta će se dešavati, biće promena, postoji jasna vizija, jasan plan igre koji želim da vidim i ono što želim je da navijači uživaju u našoj igri".

Liga šampiona i pred Enrikea je postavljena kao najveći prioritet. Vreme će pokazati da li će Španac imati više sreće od svojih prethodnika.

"Volim tu vrstu pritiska. Postoji barem deset ekipa sličnog kvaliteta i sa istim snovima. Niej nekad pošteno, jer često detalji odluče, ali ono što mogu da kažem je da ćemo dati sve od sebe."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.