PSŽ našao zamenu za Mbapea

Izvor: B92, 28.Jul.2023, 16:07

PSŽ našao zamenu za Mbapea

Pari Sen Žermen već vaga alternativne opcije za odlazećeg kapitena, a prva opcija je francuski reprezentativac iz redova Barselone, Usman Dembele.

Pojedini francuski, ali i španski vodeći mediji su otkrili plan "Svetaca" koji polako ali sugurno ulaze u proces prodaje najvrednijeg igrača.

Sada kada je jasno da Saudijski klubovi ne mogu privoleti Mbapea, te da on isključivo želi da igra u Realu, stvari počinju da se dešavaju ubrzanim tokom.

Kilijanova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << majka, ujedno i njegov zastupnik, je kao vlasnik agencije uključena sto posto u dalji tok pregovora u vezi transfera svog sina - i saglasna je sa odštetom od 250 miliona koju su odredili Parižani za Mbapea.

To je cena koja je, za sada, previsoka čak i za klub kakav je Real i sada sledi onaj teži deo čitave priče - pregovori da se nađe kompromisno rešenje za sve strane.

Inače, podelu Realove odštete između PSŽ-a i Mbapeovih već su dogovorile igračeva majka i njena advokatica Delfin Verhejden sa jedne te Kia Jorabčian sa druge strane. PSŽ je čuvenog iranskog agenta angažovao kako bi rešio ovu zamršenu situaciju, prenela je danas 'Marka'.

Ako se Mbapeova prodaja desi ovog leta, a svi su izgledi da će to biti realizovano u najskorije vreme, PSŽ će posegnuti za Usmanom Dembeleom. Profil igrača kakav može biti odgovarajući da zameni Mbapea, istina to nijedan igrač ne može u toj meri da se odlazak kapitena Francuza ne oseti, ali bi Dembele bio nešto najpribližnije tom kvalitetu.

Kako navodi madridski "As", Barselona bi u tom slučaju bila u velikom iskušenju s obzirom na to da nije planirala prodaju brzonogog fudbalera ovog leta, pa ni sledećeg, međutim ako PSŽ donese ponudu od 100 miliona evra, koliko se pretpostavlja da će biti, teško da će Katalonci - koji muku muče sa finansijama - to mogli odbiti.

Važna stavka oko Dembelea je i ta što mu narednog leta ističe ugovor sa Kataloncima pa se i on nalazi na raskrsnici - prihvatiti transfer ili produžiti sa Barselonom na još dugi niz godina.

Vrelo transfer leto u evropskom fudbalu dobilo je novu dimenziju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.