PRVI SE MAČIĆI U VODU BACAJU: Slaba Srbija pobedila na startu EP

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023, 17:05

PRVI SE MAČIĆI U VODU BACAJU: Slaba Srbija pobedila na startu EP

Sledi duel sa Slovačkom.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije startovala je pobedom na Šampionatu Evrope u Sloveniji.

Pobeđena je Turska sa 71:63 (21:22, 16:11, 21:19, 13:11), ali mora se priznati da su izabranice Marine Maljković igrale izuzetno loše.

Najefikasnija u redovima Srbije bila je Ivon Anderson sa 17 poena, a dvocifrene su bile i Jovana Nogić sa 11 poena i Maša Janković sa 10. Kod Turkinja su se najviše istakle Tijara NekKuan sa 12 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poena, a po 10 su dale Alperi Onar i Sevgi Uzun.

Kaže se da se "prvi mačići u vodu bacaju", pa ćemo tako i mi da zaboravimo ovaj meč i da se okrenemo nastavku šampionata.

Treba istaći da zbog smrtnog slučaja nije igrala možda i najbolja igračica Srbiej Aleksandra Crvendakić.

Prethodno je u prvom meču D grupe Mađarska deklasirala Slovačku 89:67.

Iz prve faze direktno u četvrtfinale ide pobednik grupe, dok drugi i treći na tabeli idu u osminu finala na razigravanje.

U drugoj rundi, ekipa Marine Maljković u petak od 20.45 igra sa Slovačkom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.