PROMENA NA ČELU RUKOMETNOG SAVEZA SRBIJE: Proslavljena reprezentativka kandidat za predsednika RSS!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2020, 13:45

PROMENA NA ČELU RUKOMETNOG SAVEZA SRBIJE: Proslavljena reprezentativka kandidat za predsednika RSS!

Zna se i koga će zameniti.

Nije brinuo srpski rukomet u ženskoj konkurenciji, kada je u selekciji imao igračice poput Svetlane Kitić, Ljiljane Knežević, Milena Delić... Upravo će ova poslednja biti kandidat za predsednika Rukometnog saveza Srbije, a Milena bi trebalo na liderskoj funkciji RSS zameni dosadašnjeg prvog čoveka Božidara Đurkovića.

Bajern je obezbedio plasman u osminu finala LŠ, a Atletiko je dva puta remizirao s Lokomotivom pa i dalje nije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bezbedan. Zato večeras (21.00) mora da ide na pobedu protiv šampiona Evrope, a kvota na keca u Madridu je 2,05. Kvota na iks je 3,45, a na dvojku 3,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Atletiko - Bajern.

Milenu Delić bi na izbornoj skupštini trebalo da predloži njen matični Rukometni savez Beograda. Ona je zasad jedini kandidat, a spekuliše se da bi kandidaturu mogao da podnese i dosadašnji potpredsednik RSS Dragan Škrbić, takođe legendarni as srpskog rukometa.

Nekadašnja reprezentativka imala bi dobru poziciju iza sebe, a s obzirom da je Vlada Srbije raspodelom novca rukometu izdvojila priličnu sumu, ona bi mogla da pokrene stvari sa "mrtve tačke". To se pre svega odnosi na pomirenje između regiona, donošenje novog statuta, ali i drugačije odnose među rukometnim radnicima.

Podsetimo, Delićeva je rođena u slovenačkom gradu Kočevju i spada među najveće legende ženskog rukometa u Radničkom sa Crvenog krsta. Igrala je u "zlatnoj generaciji" tog kluba, koju su činile: Svetlana Ceca Kitić, Emilija Erčić, Mirjana Ðurica, Ljubinka Janković, Vesna Buđa, Stanica Gole... Nešto kasnije Dragana Pešić, Tanja Polajnar, Stana Vuković, Tanja Vujičić, Ljiljana Knežević... Sa klupe ih je predvodio Ranko Janković, u trenerskom svetu poznatiji kao "Belmondo".

U vreme dok je igrala rukomet plenila je lepotom, gracioznošću i pojavom na terenu. Milena Delić je i lepo pevala, pa je uz pomoć tekstopisca Miodraga Ž. Ilića snimila album sa osam pesama. Međutim, više ju je interesovala sportska karijera, tako da se nije pronašla na estradi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.