PROBLEMI U NAJBRŽEM CIRKUSU NA SVETU: Predsednik FIA pod istragom

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 21:34

PROBLEMI U NAJBRŽEM CIRKUSU NA SVETU: Predsednik FIA pod istragom

Mešao se u rezultat trke Formule 1.

Predsednik Međunarodne automobilske federacije (FIA) Mohamed Ben Sulajem nalazi se pod istragom, a razlog tome je mešanje u rezultat prošloseznske trke Formule 1 za Veliku nagradu Saudiske Arabije. Navodno je Ben Sulajem intervenisao kako bi se poništila kazna  vozaču Aston Martina Fernandu Alonsu.

Uzubnjivač je naveo da je Ben Sulajem zvao šeika Abdulaha bin Hamasa bin Isu Al Kalifu, potpredsednika FIA za sport za region Bliskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << istoka i Severne Afrike i rekoa mu da bi Alonsovu kaznu trebalo poništiti.

Španac je dobio kaznu od 10 sekundi zbog nedozvoljenog rada na njegovom bolidu dok je odrađivao prethodnu kaznu od pet sekundi. Zbog toga je Alonso sa trećeg pao na četverto mesto, a povlačenje kazne ga je vratilo na pobedničko postolje. U izveštaju se navodi da je uzbunjivač rekao da je Ben Sulajem tražio od stjuarda da ponište svoju odluku o kazni sa Alonsa. Kako se navodi, Basari je iskoristio izraz "pretendere", što na italijanskom znači zahteva ili očekuje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.