PREDSTAVLJAMO – ŠVEDSKA: Ibra glumi babarogu, ako ga se uplaše...

Izvor: MozzartSport.com, 08.Jun.2016, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDSTAVLJAMO – ŠVEDSKA: Ibra glumi babarogu, ako ga se uplaše...

Hamrinov tim samo na konto impresivne pojave svoje prve zvezde može da gradi optimizam i nada se nečem velikom

Teško da ćete pronaći ekipu na EURU koja više zavisi od jednog igrača od Švedske! Ne teško, nego je to zaista nemoguće. Oko tog čoveka se sve i uvek vrti. Bilo da igra za klub ili reprezentaciju. Pa čak i kad ne igra, kada je na odmoru, ili u potrazi za novim klubom (kao što je slučaj poslednjih nedelja) on je u centru pažnje. Eto, to vam je Zlatan Ibrahimović, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dobrodržeći veteran koji ovog leta u Francuskoj ima poslednju šansu da sa svojim nacionalnim timom napravi nešto veliko.  

Pa da vidimo koliko je tako nešto realno...

Kao i u slučaju Iraca, več prva utakmica na Evropskom prvenstvu pokazaće mogu li Šveđani da se nadaju bilo čemu osim rane eliminacije. Ako ne savladaju O’Nilovu vojsku, protiv Italijana i Belgijanaca teško će uspeti da osvoje bodove neophodne za prolaz. Pogotovo ako ovim prvim bude biti ili ne biti.

MOZZART specijal kvote za EURO - Švedska

Kvota da će Šveđani proći grupu i završiti takmičenje u osmini finala iznosi 3,20

Kao što rekosmo, plavo-žuti se gotovo u potpunosti oslanjaju na svog kapitena, drugog strelca kvalifikacija sa osam golova u grupi i tri u baražu, koji ne samo da ume sam da reši utakmicu, nego ga je izuzetno teško neutralisati. Međutim, iako u svojim redovima imaju jednog od najboljih fudbalera današnjice, Šveđani ne mogu da se pohvale nekim posebnim uspesima na Evropskom prvenstvu. Najbolji učinak im je polufinale 1992. kada su bili domaćini, dok su u periodu Ibrine „vladavine“ (od 2001) jednom stigli do četvrtfinala (2004), dok su dvaput šampionat završili u grupi. Bilo kako bilo njegov uticaj na igru Švedske je nemerljiv. Sa njim i bez njega u timu to su dve potpuno različite ekipe, a kako na Zlatana gledaju rivali ne treba trošiti reči. Ako ga vide u startnih 11 dobrano će se zabrinuti i imati skroz drugačiji pristup utakmici, u suprotnom neće mnogo “fermati” Šveđane. Ko je gledao poslednje prijateljske utakmice protiv Turske (1:2) i Slovenije (0:0), a onda posle toga onu sa Velsom pre tri dana kada je bilo 3:0 za izabranike Erika Hamrina, biće mu jasno o čemu o čemu govorimo…

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART na specijalu za EURO 2016

Verujete da će Ibra biti najbolji strelac EURA? Kvota NEVEROVATNA!

Uostalom, ovaj podatak govori više od 1.000 reči: Na 37 utakmica od ukupno 42 na koliko se Ibra upisao u strelce Švedska nije izgubila utakmicu.

Šveđani imaju pozitivan skor u okršajima s Ircima, posebno kada su takmičarski mečevi u pitanju, dok im Italijani i Belgijanci ne leže. Azure su poslednji put dobili 1998, a Crvene đavole još 1961. (ali su se od tada sastali samo triput).

“Mogu dalje kao jedna od najboljih trećeplasiranih selekcija, ali ne i više od toga”, glasile su procene brojnih stručnjkaka poslednjih dana.

Zaleđina za ovakve komentare svakako su rezultati Hamrinovog tima u kvalifikacionoj grupi, gde su Šveđani dobili samo Crnu Goru, Lihtenštajn i Moldaviju. Protiv prvoplasirane Austrije i drugoplasirane Rusije uspevali su najviše da izvuku poneki bod. Opet, oni koji veruju da u ovoj ekipi ima potencijala za nešto više od osmine finala navešće kao primer dvomeč sa Dancima u baražu i veliki trijumf – 2:1, 2:2. Zlatan je dominirao sa tri gola, ali prava snaga Šveđana u tim susretima bio je kolektiv. Ibrahimović je odrađivao veliki posao i u defanzivi, nijednog momenta se nije ponašao kao umišljena superzvezda i sve je dao za uspeh tima. Sa takvim Ibrom, Švedska pomalo liči na onu Lagerbekovu družinu, koja je umela recimo da pobedi Španiju, ili odigra nerešeno sa Englezima i Nemcima. Nije tu bilo lepote, ali dobrih rezultata jeste. Dakle, Švedska samo po Lagerbekovim principima može do značajnijeg rezultata u Francuskoj…

Pa još ako bi Seba Larson bio na svom nivou, odnosno ako bi Emil Forsberg eksplodirao kako mnogi očekuju, a Berg pruži maksimalnu podršku Ibrahimoviću u navali, onda ni korak dalje od TOP 16 neće biti nemoguća misija.

GOLMANI

Andreas Isakson (Kasimpaša)

Robin Olsen (FK Kopenhagen)

Patrik Kalgren (AIK)

ODBRANA

Mikael Lustig (Seltik)

Erik Johanson (FK Kopenhagen)

Andreas Grankvist (Krasnodar)

Martin Olson (Norič)

Pontus Janson (Torino)

Viktor Lindelof (Benfika)

Ludvig Augustinson (FK Kopenhagen)

VEZNI RED

Emil Forsberg (RB Lajpcig)

Sebastijan Larson (Sanderlend)

Albin Ekdal (Hamburger)

Kim Kalstrom (Grashopers)

Oskar Hiljemark (Palermo)

Pontus Vernblom (CSKA Moskva)

Oskar Levicki (Malme)

Jakup Džimi Durmaz (Olimpijakos)

Erkan Zengin (Trabzon)

NAPADAČI

Zlatan Ibrahimović (PSŽ)

Markus Berg (Panatinaikos)

Džon Gvideti (Selta)

Emir Kujović (Norčeping)

Foto: Action Images;

Grafika: Ivana Marković/MOZZART Sport

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.