Izvor: HotSport.rs, 24.Jul.2016, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDSEDNIK OKR: Ruski sport postaće ‘čistiji’

Predsednik Olimpijskog komiteta Rusije (OKR) Aleksandar Žukov je povodom učešća ruskih sportista na Olimpijskim igrama 2016. izjavio da je uveren da će u Rusiji nastupiti pozitivne promene i da će ruski sport postati, kako je rekao, ‘čistiji’.

Izvršni odbor MOK-a doneo je ranije danas odluku da ne suspenduje celokupnu rusku reprezentaciju sa OI 2016, ostavljajući pravo međunarodnim sportskim federacijama da odrede ko može da nastupa na Olimpijskim igrama, >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << uz ispunjavanje brojnih kriterijuma.
Ruski sportisti koji su ranije imali problema sa dopingom neće moći da se takmiče u Riju.
– Da bi se ustanovila istina, Rusija i OKR su spremni da sarađuju sa svim međunarodnim organizacijama, komisijama Svetske antidoping agencije (WADA i MOK-a u svim pravcima. Želim da naglasim da se Olimpijski komitet Rusije nikada direktno nije bavio sprovođenjem antidoping politike u zemlji – izjavio je Žukov, prenosi Sputnjik.
– Još jednom naglašavam da je Rusija u potpunosti posvećena borbi protiv dopinga sa stanovišta ‘nulte tolerancije’. To je osnovni princip OKR u ovom pitanju. U Rusiji se stalno pojačavaju kaznene mere za one koji koriste doping i one koji se bave ‘rasturanjem’ zabranjenih lekova. To radimo jer smo potpuno posvećeni zaštiti ‘čistih’ sportista – istakao je Žukov.
The post PREDSEDNIK OKR: Ruski sport postaće ‘čistiji’ appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.