PREDNOST RATNICIMA: Golden Stejt zaustavio Dončića i poveo sa 1:0 u finalu Zapada (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2022, 08:44

PREDNOST RATNICIMA: Golden Stejt zaustavio Dončića i poveo sa 1:0 u finalu Zapada (VIDEO)

Slovenac je ključ.

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa poveli su sa 1:0 protiv Dalas Maveriksa u finalu zapadne konferencije NBA. Ratnici su do trijumfa na svom terenu stigli rezultatom 112:87.

Ekipa Stiva Kera je nastavila savršenu seriju na svom terenu u ovogodišnjem plej-ofu, pošto nemaju nijedan poraz.

Ključ je bilo zaustaviti Luku Dončića, koji je meč završio sa 20 poena, uz šut iz igre 6/18, a dodao je i sedam skokova i četiri asistencije, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << s tim što je 18 poena ubacio u prvom poluvremenu.

U pobedničkoj ekipi Stef Kari je imao 21 poen i 12 asistencija, Endrju Vigins je dodao 19, koliko i Džordan Pul sa klupe, 15 je ubacio Klej Tompson, dok su po 10 dodali Porter, Grin i Luni.

Name this Steph Curry dance 😅#NBAConferenceFinals presented by Google Pixel on TNT pic.twitter.com/ecsQi5OAq7

— NBA (@NBA) May 19, 2022

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica igrao je pet minuta u ovom meču za Ratnike i uspeo je da zabeleži po jedan skok i asistenciju. S druge strane, Boban Marjanović nije ulazio na teren u timu Dalasa u kom je Dinvidi imao 17, Brunson 14, a Redži Bulok 12 poena.

Sledeći meč se igra na istom terenu u subotu od 3 sata posle ponoći.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.