PRED DERBI U BAČKOJ TOPOLI: Zvezda se podsetila prvog meča sa TSC-om

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2024, 15:28

PRED DERBI U BAČKOJ TOPOLI: Zvezda se podsetila prvog meča sa TSC-om

Praznik fudbala u 23. kolu Superlige.

FK Crvena zvezda prisetio se prvog susreta ikada sa TSC-om, pred njihov međusobni okršaj u subotu.

Interesantno jeste da je prvi, istorijski susret između ova dva kluba odigran 2018. godine, a da je i tada na klupi Zvezde bio Vladan Milojević.

Utakmica osmine finala nacionalnog kupa između Crvene zvezde i ekipe TSC je odigrana na Marakani u jesen 2018. godine. Na prvom međusobnom okršaju crveno-beli su ubedljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << trijumfovali nad timom iz Bačke Topole, koji se takmičio u Prvoj ligi Srbije, sa 4:1.

Vladan Milojević je tada poslao kombinovan sastav od prvog minuta na teren, a startnih 11 su bili: Popović, Gobeljić, Sumaila, Babić, Hajdin, Jovičić, Krstičić, Kafu, Marin, Simić, Stojiljković. Kako je pre pandemije korona virusa po fudbalskim propozicijama bilo dozvoljeno da treneri izvrše samo tri promene sa klupe su dobili priliku Srnić, Milijaš i Joveljić. Do pobede Zvezdu su golovima vodili Veljko Simić, koji je dva puta zatresao mrežu, kao i Nikola Stojiljković i Dejan Joveljić sa po jednim pogotkom. Od igrača koji su nastupali na pomenutom duelu u rosteru šest godina kasnije strateg može da računa na golmana Popovića, koji je te sezone dva puta branio u kupu.

Do sada su dve ekipe odmerile snage na 14 mečeva. Statistika je na strani trenutno drugoplasiranog tima Superlige, koji je slavio na 11 utakmica, dva puta je bilo nerešeno, dok je jednom slavio TSC.

Od aktuelnih fudbalera Zvezda najefikasniji, protiv TSC-a, je Mirko Ivanić sa šest datih golova. Odmah iza je Aleksandar Katai sa pet pogodaka, Osman Bukari i Gelor Kanga su dali po tri, dok je Nemanja Milunović jednom zatresao mrežu - podsetili su se crveno-beli.

Duel Zvezde i TSC-a se igra u subotu od 16 časova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.