POSLE TEŠKE POVREDE: Ivana SAZNALA kolika je pauza čeka

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2020, 15:05

POSLE TEŠKE POVREDE: Ivana SAZNALA kolika je pauza čeka

Doživela prelom metatarzalne kosti

Ivana Španović je doživela prelom metatarzalne kosti, povrede koja je veoma česta u svetu fudbala. Pauza će prema prvim procenama trajati oko dva meseca.

– Stopalo prilikom skokova trpi stres usled kojeg se neretko javljaju upale ili tramue, pa čak i prelomi i uglavnom u takvim situacijama prvi korak je imobilizacija. Čizma omogućava svakodnevno skidanje kako bi se radile terapije važne za brži oporavak poput lasera, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << magneta… Takođe, u prvom periodu se radi na traženju uzroka povrede koji je najčešće određeni slalabiji segment. Poredi se snaga leve i desne lože, kao i prednje i zadnje… U profesionalnom sportu neophodno je da svi mišići budu u ravnoteži, a usled velikog tempa dešava se da ne stignemo da se bavimo takvimstvatirma, rekao je za nakon povrede fizioterapeut Milan Ilić.

Nakon imobilizacije koja u proseku traje mesec dana sledi oporavak koji traje otprilike isto toliko.

Otro lesionado en casa: Ivana Spanovic, campeona de longitud, se rompe un pie https://t.co/hP2EK7ppnZ vía @marca

— milervintage_jorge (@Delapuentejor) July 3, 2020

– Posle skidanja imobilizacije sledi kineziterapija, a u ovom slučaju bazen je idealna opcija. Taj proces ume da traje, pretpostavljam da je Ivana u dobroj formi i samim tim rehabilitacija će trajati kraće, odnosno od četiri do šest nedelja. Niko se iz povrede ne vraća odmah na teren već sledi period prilagođavanja. Nemoguće je imati vrhunsku formu posle pauze od mesec dana. Neophodne su mini-pripreme pre ulaska u samo takmičenje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.