POSLE PETOG MESTA NA SVETU: Savić bio kratak, ali će tek da priča

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2019, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSLE PETOG MESTA NA SVETU: Savić bio kratak, ali će tek da priča

Utakmica završena rezultatom 13:9.

Svetsko prvenstvo u južnokorejskom Gvangdžuu vaterpolo reprezentacija Srbije završila je petom mestu. U borbi za ovu poziciju, Delfini su pobedili Australiju, a selektor Dejan Savić bio je veoma kratak u oceni meča koji su naši igrači otvorili odlično. Poveli su sa 6:1, ali su se Australijanci približili na 10:7.

- Početak je bio u našu korist u svim sferama. Posle smo imali neobjašniv pad. Fatović (selektor Australije) >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je tražio presing zbog velike razlike. Na kraju smo malo i čuvali rezultat. Nije još vreme za konačnu analizu, glave su vruće - kazao je Savić.

Po četiri gola u poslednjem meču dali su Strahinja Rašović i kapiten Miloš Ćuk. Jedan od braće Rašović bio je sve vreme turnira u golgeterskoj formi, postigao je 17 golova.

- Ličili smo na susret sa Grčkom, tako se igra za Srbiju. Uvek postoje želja i motiv, jedino protiv Nemaca to nije tako izgledalo. Odigrali smo muški i tako treba uvek da bude. Mnogo nam znači trijumf, sada smo iskusniji. Napravili smo iskorak u karijerama. Sledeći put, ako ga bude, verujem da ćemo biti još bolji. Možemo da igramo sa svakom ekipom na svetu. Ostaje žal zbog poraza u susretu sa Španijom, tada je trebalo da budemo najbolji, da budemo kao što smo bili danas.

Oglasio se i kapiten...

- Prvo poluvreme je pokazatelj da ova ekipa može mnogo i da smo mogli više na prvenstvu. Ipak neiskustvo je uticalo da ne igramo za medalju. Svima je žao zbog toga. Ipak smo popravili utisak dobro smo danas igrali. Daje nam sve ovo nadu da imamo šta da tražimo na sledećim takmičenjima, da se borimo uvek za medalju. Ovo je bilo najneizvesnije takmičenje od kada pratim vaterpolo. Konkurencija će biti još žešča, videće se to u Budimpešti. Na nama je da ispravljamo greške i da sledeće godine budemo kako treba - zaključio je Ćuk.

Reprezentacija u ponedeljak rano ujutru avionom kreće iz Seula preko Abu Dabija za Beograd. Dolazak se očekuje oko 11.40 časova.

U toku dana odigrana su još dva meča. Grčka je u borbi za sedmo mesto pobedila Nemačku sa 11:6, dok je bronzana medalja pripala Hrvatima. Pobedili su Mađarsku sa 10:7.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Ana Rajković, supruga golmana reprezentacije Srbije Predraga Rajkovića

Obozavam spontane slike i crne haljine ! Slika od pre par minuta, stomaka kao da nema😅 Moja draga @oliveracolovic se potrudila da ova slonica bude ponovo ona stara 💃🏻😂💪🏼

A post shared by Ana Rajković (@rajkovic__ana) on May 16, 2019 at 8:19am PDT

Sun is up ☀️ #sundayvibes

A post shared by Ana Rajković (@rajkovic__ana) on May 5, 2019 at 4:24am PDT

✨ @bojanvukadinov

A post shared by Ana Rajković (@rajkovic__ana) on Mar 30, 2019 at 8:08am PDT

Trenerka ➡️ 🖤 @steven_dockman 🖤

A post shared by Ana Rajković (@rajkovic__ana) on Feb 7, 2019 at 7:23am PST

Ready ✨

A post shared by Ana Rajković (@rajkovic__ana) on Oct 31, 2018 at 1:18pm PDT

Ako obratite paznju na moje stopalo, shvaticete da stojim na vrelim daskama i poziram 🤣😜🤦🏻‍♀️

A post shared by Ana Rajković (@rajkovic__ana) on Oct 22, 2018 at 10:01am PDT

Lost in paradise ✨🌴🖇🌙🍯💕 #athens

A post shared by Ana Rajković (@rajkovic__ana) on Aug 10, 2018 at 5:51am PDT

Ready✨

A post shared by Ana Rajković (@rajkovic__ana) on Jul 29, 2018 at 6:42am PDT

🔥 @trenerkeshop17 🔥 Meni se svidja slika, ali komsiluku i dalje nije jasno zasto setam ovakva u sred bela dana🤣✔️

A post shared by Ana Rajković (@rajkovic__ana) on Jul 20, 2018 at 7:54am PDT

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.