POSLE 30 GODINA: Jamajka će imati PREDSTAVNICE u bobu na ZOI u Pjongčangu

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2018, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSLE 30 GODINA: Jamajka će imati PREDSTAVNICE u bobu na ZOI u Pjongčangu

Sledećeg meseca će pokazati šta znaju.

Posle 30 godina otkako je bob tim sa Jamajke učestvovao na Zimskim olimpijskim igrama u Kalgariju, na stazu izlazi - ženski bob tim iste države. Zimske olimpijske igre održaće se sledećeg meseca u Pjongčangu, a Jamajka će ponovo imati svoje predstavnike, odnosno, predstavnice!

VELIKI SKANDAL NA POMOLU: Slovenci napuštaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj!

STRAHOTA: Osvajačica četiri zlata u Riju u gimnastici, zlostavljana od strane timskog lekara

#TeamJamaica creates history by qualifying for Winter Olympics! 😀

Congrats to Jazmine Fenlator-Victorian and brakewoman Carrie Russell who will now be competing for Jamaica's bobsled team at the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games scheduled for February 9–25, 2018. pic.twitter.com/ehxd1LUfZC

— FLOW Jamaica (@FLOWJamaica) January 16, 2018

Ženski bob tim, koji predvodi bivša američka reprezentativka Džazmin Fenletor, takmičiće se u Pjongčangu u dvosedu, a partnerka će joj biti Keri Rasel, osvajačica zlatne medalje u sprintu.

Džazmin Fenletor se takmičila pod američkom zastavom do 2015. godine, ali je odlučila da promeni reprezentaciju i da nastupa za svoju – otadžbinu. Keri Rasel je posle osvojene zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u atletici 2013. godine u štafeti 4x100 metara, rešila da se oproba u bobu.

Njih dve su na poslednjem takmičenju u Vinterbergu osvojile sedmo mesto i kvalifikovale se za Svetsko prvenstvo.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZOI - Jamajčanke i Nigerijke pišu olimpijsku istoriju

Izvor: Beta, 16.Jan.2018

Jamajka će prvi put u istoriji na Zimske olimpijske igre poslati i žensku posadu u bobu i to 30 godina nakon što je muški bob četverac nastupio na ZOI u Kalgariju 1988. godine i osvojio srca ljudi širom sveta.Jamajčani su se prvi put na Zimske olimpijske igre kvalifikovali u Kalgariju, a to je...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.